Kino vrtiček: Čarobni vonji

Prvi Kino vrtiček sezone 2012/2013 smo za uspešen začetek ponudili brez vstopnine. Odziv je bil krepko nad pričakovanji, saj so vstopnice za Kino vrtiček ob 10:00 pošle v samo dveh dneh in smo zato filmsko projekcijo in delavnico ponovili še ob 13. uri. Skupaj smo imeli 246 gledalcev, na delavnici je sodelovalo okrog 150 otrok.

Senzorično in ustvarjalno delavnico Čarobni vonji je vodila Severa Gjurin, ki jo bolj poznamo kot glasbenico, manj znano pa je, da je likovna pedagoginja z bogatimi izkušnjami pri delu z otroki.

Otroke smo po ogledu Kekca odpeljali v skrivni kotiček pri Mravljici Tini, jim zavezali oči in jim dali vonjati najrazličnejše naravne stvari – od pomaranče do česna, rožmarina, sivke, rmana, čebule in še česa. Na podlagi vonjev so otroci ustvarjali ‘čičkečačke’, abstraktne slike, ki so predstavljale njihov odziv na vonj. Z izkušnjo so se poskusili vživeti v lik slepe deklice Mojce iz filmov in zgodb o Kekcu. Ker je nastalo veliko zares zanimivih izdelkov, smo z njimi pripravili tudi razstavo – v CID-u, na Osojnikovi 9, je tako bila dober mesec na ogled razstava ‘Kako vidijo otroški noski?’

Podrobnejši opis dogodka najdete na tej povezavi: >

Nazaj v foto galerijo                                    Prijavite se na obveščanje >