Kino vrtiček: Čas za disko

Četrtek, 9. avgust 2012, Mestni kino Ptuj in Mestni park

S seboj prinesi staro posodo, žlice, kuhalnice, star glavnik, posodico riža … skratka vse tisto, kar oddaja zvok. S skupnimi močmi bomo izdelali disko kroglo, ustanovili pravi disko bend in skupaj zaplesali v ritmu bugija. Uspelo nam bo, tako kot deževniku Branetu v filmu. Nam se že pleše, kaj pa tebi?

Druga projekcija za otroke v okviru Kina brez stropa 2012 je bila risana disko dogodivščina Disko črvi.

Ni lahko biti Brane, glavni junak filma, ki smo si ga ogledali. Do deževnikov nima nihče spoštovanja, živijo na dnu prehranjevalne verige in žuželke na dvorišču jih imajo za zgube. Ko pa je Brane nekega dne spoznal boogie, se je odločil postati disko zvezda. Že res, da nima rok, nima nog, nima ritma in nima benda, ampak Branetov moto je: ‘Uspelo nam bo!’ In tudi nam bo uspelo – tako kot deževniku Branetu in njegovemu bendu!

Mestni kino Ptuj je bil poln otrok, njihovih staršev, dedkov in babic, nato pa smo se nekateri odpravili še v Mestni park, saj je bil Čas za disko!

Najprej smo malo ustvarjali in izdelali imenitne črve, nato pa so nas prijazne mentorice in mentorji Kino vrtička uredili v disko slogu, da bi še malo zaplesali. Špela nas je naučila disko plesa in veseli smo se zavrteli skupaj s svojimi črvi.

Foto: Jure Korez