Kino vrtiček: Moj nenavadni ljubljenček

Sobota, 13. avgust 2011, Sončni park

Maja ima kužka, Peter muco, deklica iz filma pa si za svojo živalsko prijateljico izbere lisico. Ja, zvito lisico. Pa so res tako prefrigane? Kako pa se mi razumemo z živalmi? Katere imamo doma in katere srečujemo v naravi? Bi lahko bil naš hišni ljubljenček na primer tudi slon, krokodil, pikapolonica ali morski pes?

Tretji film za otroke v okviru Kina brez stropa 2011 je bil Deklica in lisica.

Kaj smo se naučili iz tega prelepega filma? Da lahko živali v naravi opazujemo in se z njimi celo spoprijateljimo; spoštovati pa moramo njihov način življenja. To med drugim pomeni, da takšni ‘ljubljenčki’ iz divjine nikakor ne sodijo v otroško sobo.
“Še posebej pri meni bi bil problem, če bi lisica skočila skozi okno, kot se je zgodilo deklici v filmu, saj vendar živimo v četrtem nadstropju,” je razmišljal Jaka.

Ker pa se tako radi igramo in crkljamo s simpatičnimi mehkimi bitji, smo po ogledu filma v Sončnem parku izdelali ‘cofkote’ nenavadnih živalskih oblik. Čisto sami smo najprej naredili pisane volnene cofke, nato pa jim dodali oči, smrčke, zobke, nožice, žela, krila, nekaterim celo kljunčke … – in nastali so naši novi nenavadni ljubljenčki. Takšni, ki se bodo v naših sobicah oziroma kotičkih prav super počutili.

Fotografije celotnega projekta Kino brez stropa 2011 najdete na tej povezavi.

Nazaj v foto galerijo                                    Prijavite se na obveščanje >