Kino vrtiček: Obljubo je treba držati

Četrtek, 11. avgust 2011, Sončni park

Če Max v filmu ne bi našel žabjega mresta, njegov brat ne bi več mogel govoriti … Na srečo mu je uspelo. Tudi mi vedno naredimo, kar obljubimo. Da znamo sodelovati in držati skupaj, smo pokazali tako, da smo izdelali poseben inštrument in z njim predstavili glasbeno pravljico, v kateri je imel vsak svojo vlogo.

Tretji film za otroke v okviru Kina brez stropa 2011 je bil Žabe in paglavci.

Tokrat je bilo vreme prav prijetno, zato smo se po filmski projekciji dobili v Sončnem parku. Da bi lahko čim bolje ustvarjali in se igrali, smo se najprej ogreli. In sicer tako, da smo oponašali gibe različnih živali, kot sta to počela deček in deklica v filmu. Seveda nam je šlo najbolje od krakov – pardon, nog, žabje poskakovanje.

Nato smo razmislili, kako živijo žabe, kako se oglašajo, kakšne barve so. Iz zelenega papirja smo jih izrezali in zlepili, jim nalepili še oči in narisali usta. Bambusove palice so se spremenile v držala za hrbti žabic, na trebuščke pa smo jim nanizali lesene kroglice različnih velikosti in barv. Ko smo na koncu po kroglicah podrgnili z drugo bambusovo paličico, se je zaslišalo pravo pravcato žabje regljanje in kvakanje!

Za izdelavo teh žabjih inštrumentov smo se tako navdušili, da nam je za predstavitev glasbene pravljice, ki si jo je za ta dan še zamislila Alenka, kar zmanjkalo časa. Naši starši so se namreč že vrnili s kavic in iz trgovin ter so vztrajali, da je bilo za tokrat dovolj in da moramo meni nič tebi nič kar domov.

Fotografije celotnega projekta Kino brez stropa 2011 najdete na tej povezavi.

Nazaj v foto galerijo                                    Prijavite se na obveščanje >