Kino vrtiček: “Saj mami ne bo vedela …”

Torek, 9. avgust 2011, preddverje kina

“Uf, kako rad bi se šel kopat, pa mami ne dovoli. Kaj pa, če se samo namočim? Saj ne bo vedela …” Tako razmišlja mali bober v filmu. Toda voda ga odnese novim dogodivščinam naproti. Le kako se bo znašel? Mi svoje mamice ubogamo, razburljive reči pa imamo vendarle radi. Privoščili smo si veliko pustolovščino.

Prvi film za otroke v okviru Kina brez stropa 2011 je bil Beli pramen: Pustolovščine malega bobra.

Če jo je odraslim prejšnji večer grdo zagodel dež, da je bila otvoritev tako drzno poimenovanega Kina brez stropa v resnici pod stropom, v kinodvorani, se je nekaj podobnega zgodilo tudi nam. Zaradi hladnega vremena se nismo napotili v Sončni park. A to ni bila nobena katastrofa, saj je v preddverju kina prav tako prijetno.

Tam nas je namreč že čakalo presenečenje: nam, prijateljem malega bobra, je pisal gospod Janez Kompas. Če še niste vedeli: to je ugleden raziskovalec, ki pozna številna pomembna dejstva, na primer to, kje na svetu se skrivajo razni zakladi.

Gospod Janez nas je z namigi usmerjal po vsem svetu. To je bilo akcije! Ali ste vedeli, da je Brazilija država, in to ne v Evropi? V Združene države Amerike se sploh ne da s kolesom, morali smo z letalom! Dora je že slišala za državo Tanzanijo v Afriki. In kako smo prečkali Amazonko, hranili leva, spoznavali čudežne pripomočke vsakega pravega raziskovalca in prebujali zaspane kravice!

Pošteno smo bili že utrujeni, pa smo se posedli okrog mize in svoje vtise strnili v izdelavo družabne igrice Lov na zaklad. “Stop, počivaj en krog,” smo napisali poleg enega polja in se šli domov spočit do naslednje filmske ustvarjalnice.

Fotografije celotnega projekta Kino brez stropa 2011 najdete na tej povezavi.

Nazaj v foto galerijo                                    Prijavite se na obveščanje >