Na ‘gori ubijalki’

9. decembra 2011 je prvi ptujski projekciji filma Nanga Parbat (po resničnih tragičnih dogodkih med vzponom bratov Messner leta 1970) v Mestnem kinu Ptuj sledil pogovor z alpinisti Na ‘gori ubijalki’, ki smo ga organizirali v sodelovanju s Plezalnim klubom 6b.

Himalajska legenda Viki Grošelj nam je predstavil lastne izkušnje z goro Nanga Parbat in svojo knjigo o njej Gola gora. Z nami pa sta bili tudi Mojca Švajger in Irena Mrak, ki sta se avgusta 2011 na isti gori zapisali v zgodovino slovenskega alpinizma, ko sta več kot tretjino stene tega himalajskega osemtisočaka preplezali prvenstveno.

Nam je najbolj ostal v spominu odgovor Vikija Grošlja na vprašanje iz občinstva: “Ali je sploh mogoče opisati občutke, ko stojiš na vrhu osemtisočaka?” “Seveda jih je mogoče opisati,” je odgovoril; “Glasijo se: šit, kako bom pa zdaj prišel dol?!”

Če niste bili z nami, si lahko posnetek pogovora ogledate na dnu te strani (za snemanje se zahvaljujemo Mihaelu Tošu). Osnovni opis dogodka panajdete na tej povezavi: >

Nazaj v foto galerijo                                    Prijavite se na obveščanje >