Ptujčani za ptujski film

12. januarja 2012 nam je mladi ptujski režiser Tomaž Šneberger predstavil svoje filmske projekte.

Za ogrevanje smo si ogledali njegov prejšnji (srednjemetražni) igrani film Tudi to se zgodi, sledila pa je predstavitev celovečernega igranega filma Izgubljen, da najden, ki ga je s pomočjo drugih mladih Ptujčanov snemal poleti 2011.

V filmu nastopajo številni mladi ptujski igralci oziroma naturščiki (večina je bila na dogodku tudi prisotnih) in znane ptujske lokacije. V glavnih vlogah (bolj ali manj platonskih) zaljubljencev blestita nadarjena, karizmatična in lepa Leonora Matići in David Matići – CheeCha, v resničnem življenju sicer brat in sestra. Premierno smo si ogledali napovednik filma, ki nam je bil tako všeč, da smo takoj zahtevali še ponovitev.

Ker je ekipi zmanjkalo sredstev za postprodukcijo, smo v zameno za prostovoljne prispevke dobili DVD s filmom Tudi to se zgodi, poleg tega pa bodo vsa imena donatorjev objavljena v špici filma Izgubljen, da najden.

Če bi še kdo želel postati donator ali sponzor prihajajoče ptujske filmske uspešnice, naj v CID-u Ptuj povpraša za Tomaževe kontaktne podatke.

Podrobnejši opis dogodka Ptujčani za ptujski film najdete na tej povezavi: >

Nazaj v foto galerijo                                    Prijavite se na obveščanje >