Z dojenčkom v kino – prvič

11. decembra 2012 smo v Mestni kino Ptuj prvič povabili mamice (in atije) z dojenčki. Glede na to, da je obiskovanje (prilagojenih) kulturnih prireditev z malčki po svetu vse bolj priljubljeno, nismo videli razloga, da tega ne bi preizkusili tudi pri nas.

Kljub ostri zimi, ki od staršev malčkov vedno zahteva velike logistične podvige, kar se tiče oblačil, obutve in ostale opreme, se nas je (vključno z najmlajšimi) nabralo kar 68.

Ogledali smo si dokumentarni film Otročički, ki je bil lep in poučen. A pravzaprav je bilo še bolj kot na platnu tokrat zanimivo v dvorani, kjer je vse gomazelo, čebljalo in kobacalo. Jokanja ni bilo slišati skoraj nič; bolj glasne komentarje mamic, ki so svoje materinske izkušnje primerjale s tistimi, ki jih prikazuje film. Marsikateri otročiček pa si je film o življenju dojenčkov na drugih koncih sveta tudi z zanimanjem ogledal.

Brez dvoma smo zabeležili največji delež gledalcev, ki so bili prvič v življenju v kinu. :)

Preberite si podrobnejši opis dogodka: >

Glede na odličen odziv bomo stvar gotovo še ponovili. Morda vsake tri mesece ali, kot so izrazile željo prisotne mamice, še pogosteje, saj otroci res hitro rastejo.

Mamice in atije malčkov, tiste, ki so to že bili in one, ko bodo to šele postali, naj na tem mestu spomnimo, da se lahko prijavijo na e-obveščanje Mestnega kina Ptuj (glej prijavni obrazec zgoraj desno na tej strani), da bodo vse pravočasno izvedeli. :)

Pa še to: malce večjim otrokom je (poleg otroških filmov na rednem sporedu) v Mestnem kinu Ptuj namenjen program Kino vrtiček. Preberite več o Kino vrtičku: >

Nazaj v foto galerijo                                    Prijavite se na obveščanje >