Zaključek Kina brez stropa 2013: Klip

V nedeljo, 11. avgusta, se je zaključila četrta izvedba projekta Kino brez stropa, ki sta ga organizirala Mestni kino Ptuj in njegov upravitelj Center interesnih dejavnosti Ptuj. Letni kino na dvorišču ptujskega gradu je na brezplačne projekcije kakovostnih, pretežno evropskih in neodvisnih ameriških filmov privabil skoraj 2.600 gledalcev. S Kino vrtičkom je bilo poskrbljeno za otroke, letošnja novost pa je bila projekcija za starše z malčki iz sklopa Z dojenčkom v kino.

Kino brez stropa 2013 smo zaključili s projekcijo enega najkontroverznejših filmov pretekle sezone, drame Klip. Film srbske režiserke Maje Miloš je šokanten, ekspliciten in boleč, hkrati pa pogumen in izvirno zgrajen vpogled v življenje sodobne mladine, ki se nikakor ne more ločiti od svojega mobilnega telefona … Da nismo zaključili z grenkim pookusom, smo po projekciji gledalce povabili na sadno pojedino.

Hvala vsem, ki ste bili z nami! Upamo, da boste s svojim obiskom tudi v prihodnje podpirali naša prizadevanja – se vidimo torej, čim večkrat, v Mestnem kinu Ptuj.

Foto: Jure Korez

Oglejte si tudi fotogalerije ostalih dni Kina brez stropa 2013: