Igram se filmskega kritika

SE SPRAŠUJEŠ, KDO JE FILMSKI KRITIK? MRAVLJICA TINA POJASNJUJE:

»FILMSKI KRITIK JE ČLOVEK, KI SI FILM OGLEDA, NATO PA
NAPIŠE ALI POVE, KAJ MU JE BILO PRI FILMU VŠEČ IN KAJ NE.«

TUDI TI SI LAHKO FILMSKI KRITIK! V MESTNEM KINU PTUJ POIŠČI KNJIŽICO Z NASLOVOM MRAVLJICA TINA IZ PTUJSKEGA KINA. NA PREDZADNJI STRANI NAJDEŠ TABELO, V KATERO LAHKO VPISUJEŠ FILME, KI SI JIH OGLEDAŠ V KINU, IN JIH OCENIŠ Z OCENO OD 1 DO 5. OCENA 1 POMENI, DA TI FILM SPLOH NI BIL VŠEČ, Z OCENO 5 PA OCENI TISTE FILME, KI SO TI BILI ZELO VŠEČ.

O SVOJIH VTISIH O FILMU SE POGOVORI S PRIJATELJI, STARŠI, BABICO IN DEDKOM …
DRUG DRUGEMU POVEJTE, KAJ VAM JE BILO NAJBOLJ IN KAJ NAJMANJ VŠEČ.

BITI FILMSKI KRITIK JE LAHKO ZELO ZABAVNO!

KO SI BOŠ V MESTNEM KINU PTUJ OGLEDAL/-A 10 FILMOV, ZBRAL/-A ŽIGE IN ZAPISAL/-A SVOJE OCENE, TE BO NA BLAGAJNI KINA ČAKALA LEPA NAGRADA!

Ob nakupu vstopnice za ogled kinopredstave za otroke v Mestnem kinu Ptuj (veljajo tako projekcije v okviru Kino vrtička, kot tudi projekcije z rednega sporeda) na blagajni prosite za žig, ki ga bo blagajnik odtisnil v tabelo v otrokovi knjižici. Ko mali filmski kritik zbere 10 žigov, ga pri blagajni kina čaka lepa nagrada.

Spodbudite otroka k temu, da vam pripoveduje o filmu, ki si ga je ogledal. Z njim delite tudi svoje vtise o filmu in mu, če je to potrebno, film pomagajte oceniti. Oceno naj označi v tabeli na strani 11. Želimo vam obilo skupnih filmskih užitkov!