Delavnica animiranega filma

Zavod ZVVIKS v sodelovanju s CID Ptuj, EPK 2012 in Slovenskim filmskim centrom
srednješolce vabi na
DELAVNICO IZDELAVE ANIMIRANEGA FILMA

 

Tridnevna kulturno-umetniška delavnica animiranega filma pod strokovnim vodstvom Simona Hudolina – Salčija, slikarja, likovnega pedagoga in avtorja scenografij za različne animirane filme, je namenjena mladim, ki se želijo na zabaven in izobraževalen način spoznati z osnovnimi orodji in pristopi za izdelavo animiranega filma in jih zanima aktivno sodelovanje pri izdelavi lastnega animiranega filma.

Udeleženci bodo na intenzivni delavnici pripravili zgodbo, izrisali like in izdelali scenografijo ter lutke, jih animirali in posneli film, ki ga bodo na koncu zmontirali in pripravili za projekcijo. Film, ki bo nastal na delavnici, bo premierno prikazan v CID-u Ptuj.

Delavnice bodo potekale v času jesenskih šolskih počitnic, v terminu od 29. do 31. oktobra, v prostorih CID-a Ptuj.

Prijave z osebnimi podatki in kontaktom sprejemamo do 22. oktobra na elektronski naslov cid@cid.si. V prijavi navedite srednjo šolo, ki jo obiskujete, poleg tega pa lahko pripišete zgodbico, ki bi si jo želeli prenesti v medij animiranega filma, vendar to ni pogoj.

Udeležba na delavnici je brezplačna, število mest pa je omejeno.

Program delavnice:
Teden dni pred pričetkom delavnice si bomo zamislili osnovno zgodbo, ki jo bomo na delavnici prenesli v medij animiranega filma.

1. dan: zasnova zgodbe in karakterjev; izdelava scenografije, lutk, kolažev …
2. dan: izdelava scenografije, lutk, kolažev – modeliranje in oblikovanje.
3. dan: animiranje lutk in snemanje, snemanje sinhronizacije likov (v primeru, da ima film dialog), izdelava začetne in odjavne špice filma.