Divji – Philippe Ribiere in Jure Breceljnik v Mestnem kinu Ptuj

divji1

Divji, novi dokumentarni film Jureta Breceljnika, je portret plezalca Philippa Ribièra. Prosto plezanje velja za enega najtežjih in najlepših športov. Za premagovanje vertikale je potrebna moč, inteligenca, odločnost in neizmerna volja po osvajanju stene. Plezalci imajo najbolj vsestransko razvito telo in Philippe Ribiere je eden izmed njih. Toda Philippe je drugačen od ostalih plezalcev. Rodil se je s sindromom Rubinstein-Taybi. Njegovo telo je bilo ob rojstvu zelo iznakaženo, v štirih letih v bolnišnici je prestal 21 kirurških posegov na rokah in nogah. Po 33 letih osamljenosti se je odločil, da bo poiskal svojo biološko mater in pravi pomen ljubezni.

Po projekciji filma v četrtek, 20. decembra, ob 19:00 se nam bosta pridružila posebna gosta: režiser filma Jure Breceljnik ter protagonist filma, plezalec Philippe Ribière.

Preberite več:

Philippe nas vabi k ogledu filma:

Pogovor bo ‘v paketu’ s filmsko projekcijo, za katero veljajo redne cene vstopnic. Število sedežev je omejeno! Predprodaja že poteka pri blagajni kina (v času obratovanja blagajne). V četrtek bo blagajna odprta od 16:30 naprej. Rezervacij žal ne moremo sprejemati.

Vabljeni!