Film od blizu – filmska delavnica za mlade

Filmska delavnica za mlade

Te je vedno zanimalo, kako nastane film?
Si se kdaj vprašal, kako je delati s “tisto tapravo” snemalno opremo?
Te mika, da bi se preizkusil kot režiser, scenarist, igralec, scenograf, kostumograf … ?
Imaš morda rad glasbo in si si zmeraj želel posneti videospot?
Imaš veliko ustvarjalne energije, kakšno drobtinico domišljije in nekaj dni časa?

Če si ob zgornjih vprašanjih vsaj malo prikimal, se nam pridruži na CID-ovi filmski delavnici za mlade!

Delavnico, na kateri se boš seznanil z vsemi fazami nastajanja filma, od zasnove do montaže, smo pripravili v sodelovanju s priznanimi mentorji iz Društva zaveznikov mehkega pristanka – Luksuz produkcije iz Krškega in Zavodom Maribor 2012 – Evropska prestolnica kulture.

Društvo zaveznikov mehkega pristanka je ustanovila skupina mladih ljudi leta 1995 kot odziv na pomanjkanje kulturnega dogajanja za mlade in splošno neobčutljivost za stisko drugih.

S svojo video produkcijo (začetek leta 1997) sodijo med pionirje demokratizacije filma kot medija in umetniškega sredstva v Sloveniji, s čimer so pripomogli k uveljavljanju neodvisnega filma. V letu 2001 so pričeli z intenzivnim izobraževanjem na področju filma in videa. Od takrat redno izvajajo različna izobraževanja, na katerih je sodelovalo preko 100 slušateljev. Posneli so preko 100 kratkih igranih in dokumentarnih filmov.

Filmska delavnica za mlade Film od blizu bo na Ptuju potekala od 6. do 10. junija 2012. Prvo srečanje bo 6. 6. ob 11:00 v prostorih CID-a Ptuj (Osojnikova cesta 9).

Zaradi omejenega števila prostih mest so potrebne predhodne prijave, ki jih sprejemamo na cid@cid.si. Na tem naslovu in na telefonski številki 02 780 55 41 pa smo ti na voljo tudi za vprašanja.

In za konec še najboljše: delavnica je popolnoma brezplačna!