Kino vrtiček: Kmetija po švicarsko in po slovensko

Kino vrtiček - pasica

Kino vrtiček je program Mestnega kina Ptuj, namenjen družinam, otrokom in mladim.

Junijski Kino vrtiček bo v soboto, 8. junija, ob 10:00, ker bo to zaključni Kino vrtiček sezone 2012/13, smo vam pripravili nekaj čisto posebnega.

Na osmem Kino vrtičku si bomo skupaj ogledali švicarski dokumentarni film Otroci z gore Napf. Ta govori o skupini otrok, ki živijo na gorskih kmetijah v osrčju Švice pri gori Napf. V šolo hodijo v 3,5 km oddaljeno vas Romoos, včasih čez rožnate travnike, drugič skozi globok sneg. Šamponiranje krave, igranje z mucki, hranjenje kokoši, skrb za jelene, zaščita ovac pred volkovi, košnja trave, rokoborba, dirka s kolesi, petje, igranje harmonike, izdelava piškotov, folklorni ples in še kaj – vse to počnejo deklice in dečki, ki živijo precej drugače kot mi. Kaj pa vi radi počnete v prostem času? Če imate radi živali, če vas zanimajo traktorji, če se radi igrate v naravi in če greste radi s starši na izlet, bo junijski Kino vrtiček kot nalašč za vas!

Po ogledu filma se bomo odpeljali do parkirišča pri cerkvi sv. Leopolda Mandića v Novi vasi, od koder se bomo peš sprehodili do kmetije Brenčič. Ooo, tam pa nas čaka veliko zanimivega! Krave, traktorji, muce, kokoši, bikci in še kaj! Za povrh pa se bomo okrepčali še z domačo malico.

Cena vstopnice (ki vključuje tudi izlet na kmetijo z malico) je – kot vedno – le 3 EUR.

In ne pozabite: Mravljica Tina iz ptujskega kina nagrajuje! V svoji pisani knjižici lahko zbirate žige Kino vrtička – ko jih boste zbrali deset, pa vas čaka lepa nagrada.