Kino vrtičkova hiša veselih otrok in Trije razbojniki

Trije razbojniki

Aprilski  Kino vrtiček bo pomladi primerno nagajivo obarvan. V soboto, 14. aprila, ob 10.00, si bomo ogledali čudovito ročno ustvarjeno animacijo Trije razbojniki (Die Drei Räuber, Hayo Freitag, Nemčija, 2007, 75 min, 4+, sinhronizirano v slovenščino).

 

Po smrti staršev naj bi neustrašna in bistra Fanči odšla v sirotišnico, ki jo vodi zlobna teta, vendar se po poti nekaj zalomi. Sredi gozda kočijo napadejo trije razbojniki s črnimi plašči in velikimi klobuki. Fanči se domisli, kako bi se izognila sirotišnici – razbojnikom natvezi, da je njen oče bogat maharadža, ki bo zanjo pripravljen plačati visoko odkupnino …

Projekciji sledi razgibana filmska ustvarjalnica in igralnica
Hiša veselih otrok.

mravljica-tina-z razbojniško kapo-400×-256x300 (1)Trije razbojniki s pomočjo pogumne deklice Fanči ustvarijo mesto, v katerem prevladuje igra, smeh, veselje in prijateljstvo. Skupaj z Mravljico Tino bomo Mestni kino Ptuj domišljijsko in igrivo spremenili v prostor veselih in pogumnih otrok. Prelevili se bomo v prebivalce skupnega mesta, v razbojnike in policaje, porisali svojo jamsko votlino ter na koncu odkrili pravi zaklad.