Kinoskop: Popotovanje cesarskega pingvina 2

Kinoskoppingvin je program Mestnega kina Ptuj, namenjen osnovnošolcem od 8. leta starosti naprej. Na projekciji iz sklopa Kinoskop se bomo znova družili v soboto, 20. januarja, ob 10.00.

Film Popotovanje cesarskega pingvina 2 (La Marche de l’Empereur 2, Luc Jacquel, Francija, 82 min, sinhronizirano v slovenščino) spremlja mladega pingvina, ki ga instinkt vodi v raziskovanje neznanega. Francoski filmar Luc Jacquel se je po 12 letih ponovno podal na Antarktiko, kjer nas preko opazovanja mladega pingvina popelje čez čudovite ledene pokrajine. Mladi pingvin, ki je v ospredju filma, sledi svojemu naravnemu nagonu po preživetju. Preko neštetih nevarnosti, preprek in viharjev se poda v neznano. Skozi izkušnje spozna povezanost skupine in skrb za drugega.

LogoKSProjekciji filma sledi ustvarjalna filmska delavnica Snemamo dokumentarce pod vodstvom izvrstne mentorice Hane Repše.
Ob dokumentarnem filmu bomo ponovno izdelali enostaven lik iz papirja, vendar bo tokrat v ospredju raziskovalnega dela kamera. Skupaj bomo dokumentirali dogajanje na delavnici, posneli kratke izjave udeležencev in mnenja o filmih na splošno in našem odnosu do njih.