Marko Naberšnik o Šanghaju v Mestnem kinu Ptuj

nabersnik

Šanghaj, zgodba o večnem hrepenenju po sreči, o ljubezni in družinskih vezeh, v kateri se solze mešajo s smehom, je novi film naveze, ki jo poznamo po uspešnici Petelinji zajtrk: režiserja Marka Naberšnika in avtorja literarne predloge Ferija Lainščka.

Dogajanje je postavljeno v čas razpada Jugoslavije, ko so mnogi pozabili, da se lepota življenja skriva v drobnih rečeh. Posneto v izvirnem romskem jeziku; nagrada za najboljši scenarij na filmskem festivalu v Montrealu.

Projekciji filma v petek, 26. oktobra, ob 19:00 bo v Mestnem kinu Ptuj sledil pogovor z režiserjem filma Markom Naberšnikom.

Marko Naberšnik  (1973, Maribor, Slovenija) je leta 1996 obiskal tečaj filmske režije na New York Film Academy. Tam je posnel kratki igrani film The Beginning (Začetek), s katerim je opravil sprejemni izpit na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani, kjer je leta 2002 diplomiral iz filmske in televizijske režije, leta 2010 pa končal še magisterij. Dela kot docent na AGRFT v Ljubljani ter kot režiser igranih in dokumentarnih filmov ter televizijskih oddaj. V letu 2007 je dokončal svoj celovečerni prvenec Petelinji zajtrk, ki s 183.000 gledalci velja za enega najbolj gledanih slovenskih filmov in je prejemnik tako domačih kot tujih nagrad. Z Markom se bo o njegovem najnovejšem filmu pogovarjala Renata Ribežl.

Preberite več:
– iMDB: >
– Mladina: >
– RTV Slovenija: >
– Kolumna Andreja Gustinčiča za MMC RTV Slovenija: >
– Intervju v Sobotni prilogi Dela: >
– Siol: >
– Uradna spletna stran filma: >

Pogovor bo ‘v paketu’ s filmsko projekcijo, za katero veljajo redne cene vstopnic. Število sedežev je omejeno! Predprodaja že poteka pri blagajni kina (v času obratovanja blagajne). V petek je blagajna odprta od 16:30 naprej. Rezervacij žal ne moremo sprejemati.

Film Šanghaj (brez pogovora) bo na sporedu tudi v soboto in nedeljo.

Vabljeni!