Marley v Mestnem kinu Ptuj

Marley-1

POZOR, POZOR, POSEBEN DOGODEK!

 

V četrtek, 7. marca, ob 19:00 se bomo v Mestnem kinu Ptuj zazibali v ritmu reggaeja. Ogrela nas bosta odlična vokalistka Mateja Turk in kitarist Tomaž Rojko, ki sta posebej za to priložnost pripravila priredbe nekaj znanih melodij iz neizčrpne glasbene zakladnice legendarnega Boba Marleya. Sledila bo projekcija dokumentarnega filma Marley (Marley, Kevin Macdonald, VB / ZDA, 2011, 145 min).

Bob Marley, glasbenik, revolucionar, legenda, pa tudi navdušen nogometaš, ljubimec, mož in oče enajstih otrok. Preko pogovorov s prijatelji, družinskimi člani in glasbenimi kolegi ter ob nizanju še nikoli videnih arhivskih posnetkov sledimo Marleyjevemu življenju od otroštva v siromašni jamajški vasici, kjer se je rodil kot sin osemnajstletne Jamajčanke in belega britanskega oficirja, prek prvih uspešnic s skupino The Wailers, njegovega vzpona med mednarodne superzvezde, političnega aktivizma, izgnanstva, bolezni, pa vse do zadnjih mesecev njegovega življenja, ki jih je preživel na bavarski kliniki. Ultimativni filmski dokument o življenju, delu in zapuščini enega najvplivnejših glasbenikov 20. stoletja.

Izvrsten dokumentarni film oskarjevca Kevina Macdonalda je edini film o Bobu Marleyju, ki ga je avtorizirala njegova družina.

»Če niste seznanjeni z življenjem in delom Boba Marleyja, potem bo Marley razodetje. Če ste že občudovalec, bo to prepričljiv, razsvetljujoč poklon.« — Miami Herald