O naravnem rojevanju z Martino F. Štirn

Misterij zenska

Dokumentarni film Misterij ženska japonske režiserke Naomi Kawase je nežen in pretanjen pogled v svet, ki je sodobnemu človeku še kako neznan. Spoznamo življenje v japonski kliniki, Hiši rojstva, kjer se dr. Yoshimura že štirideset let posveča naravnemu rojevanju, ki se izogiba metodam sodobne medicine in svoj pogled raje obrača proti rojstvu, ki je nagonsko, človeku naravno.

Projekciji filma v četrtek, 21. februarja, ob 19:00 bo v Mestnem kinu Ptuj sledil pogovor z Martino F. Štirn, doulo, psihologinjo in umetnico.

Odzivi na film:

»Šepetajoče veličastno delo Misterij ženska je prefinjeno čarobno in skoraj magično privlačno. Film, dokumentarec po formi in spokojna meditacija po srcu, ima globoko spiritualno dušo, ki stoji kot kontrast zemeljski telesnosti rojevajočih teles. Kawase pri beleženju dogodkov ustvari novo obliko vizualnega dokumenta, ki gledalca izzove z značilnim slogom, polnim empatije, in mu prenese resnično doživetje nosečnosti.« — Giovanna Fulvi (Toronto International Film Festival)

»Misterij ženska je najlepši dokumentarec, kar sem jih videla o rojevanju otrok. In tudi najbolj informativen – v načinu, na katerega beleži različne izkušnje, želje in strahove žensk. Četudi metode rojevanja morda ne bodo pritegnile vsake ženske, bi rada spodbudila nosečnice, da si film ogledajo – in pridobijo še drugačen pogled na nosečnost in porod.« — Nishikata Film Review

»Misterij ženska je zelo dragocen ritualni poklon notranji toploti zemlje v ženskah, ki porajajo. Njihovim odkritim čustvenim stanjem ob tem – režiserka teh prav nič ne olepša. Pa poklon dušnemu zdravniku, ki naznani, da je smrt na prav isti ravni kot rojstvo. Šepetu srčnim izkušnjam babic. Je hvalnica iskrivosti mandorlnih srečanj na domačem dvorišču porodne hiše.« — Martina F. Štirn

Preberite več:

KLIK za več informacij o filmu >

Pogovor bo ‘v paketu’ s filmsko projekcijo, za katero veljajo redne cene vstopnic. Število sedežev je omejeno! Predprodaja že poteka pri blagajni kina (v času obratovanja blagajne). V četrtek bo blagajna izjemoma odprta že eno uro pred projekcijo, od 18. ure naprej. Rezervacij žal ne moremo sprejemati.

Vabljeni!