(P)o filmu Razredni sovražnik se bomo pogovarjali z Rokom Bičkom in Igorjem Samoborjem

Razredni sovražnik

V sredo, 16. oktobra, bo projekciji filma Razredni sovražnik v Mestnem kinu Ptuj (začetek projekcije ob 20.15) sledil pogovor z režiserjem in scenaristom Rokom Bičkom ter glavnim igralcem filma, Ptujčanom Igorjem Samoborjem.

Ne zamudite priložnosti za ogled ta hip najbolj vročega slovenskega filma v družbi njegovih ustvarjalcev!

Razredni sovražnik, celovečerni filmski prvenec Roka Bička, povzet po resničnih dogodkih, je letošnji slovenski kandidat za nominacijo za tujejezičnega oskarja. Svetovno premiero je doživel na enem najpomembnejših filmskih festivalov na svetu, v Benetkah, kjer je požel stoječe ovacije in prejel nagrado filmskih kritikov. Na 16. festivalu slovenskega filma v Portorožu so film nagradili s petimi vesnami: za najboljši film, glavno moško vlogo, stransko žensko vlogo, fotografijo in kostumografijo. Kritik Marcel Štefančič, jr. je film ocenil z najvišjo oceno: ZELO ZA.

Preberite: Razredni sovražnik vse do oskarja? (Delo, 25. 9. 2013)
              Razredni sovražnik (Mladina, 13. 9. 2013)

Rok Biček je mlad filmski režiser, ki po zaslugi odličnega celovečernega prvenca Razredni sovražnik, posnel ga je pri komaj 27 letih, že velja za enega največjih upov slovenskega filma.

Preberite: Rok Biček, filmski režiser (Mladina, 13. 9. 2013)

Igor Samobor se je rodil leta 1957 na Ptuju. Že kot srednješolec se je vzpostavljal kot igralec v ljubiteljskem gledališču na Ptuju, v skupini Branke Bezeljak Glazer. Študij na AGRFT je zaključil s Prešernovo nagrado za študente, takoj zatem pa postal pomemben član ljubljanske Drame. Je nagrajenec Prešernovega sklada, prejemnik nagrade Sklada Staneta Severja in večkratni nagrajenec Borštnikovega srečanja. Leta 2012 je prejel najvišjo stanovsko nagrado na področju gledališča, Borštnikov prstan. 1. maja 2013 je nastopil petletni mandat ravnatelja SNG Drama Ljubljana. Igral je v približno dvajsetih slovenskih filmih. V Razrednem sovražniku je odigral glavno vlogo osovraženega profesorja nemščine.

Preberite: Življenje in delo Igorja Samoborja (SiGledal.si)

Pogovor z gostoma bo vodila Nina Milošič.

Vabljeni!

Število vstopnic je omejeno, zato priporočamo, da si jih zagotovite pravočasno. Predprodaja poteka od četrtka, 10. oktobra, pri blagajni Mestnega kina Ptuj. Na dan dogodka bo blagajna izjemoma odprta že uro pred dogodkom.