Pogovor z dr. Vlasto Jalušič o(b) filmu Hannah Arendt

Hannah Arendt

V petek, 13. decembra, ob 19.00 si bomo film Hannah Arendt, biografsko dramo o eno najvplivnejših intelektualk v zgodovini, ogledali v družbi največje poznavalke Hannah Arendt v Sloveniji.

Hannah Arendt, film režiserke Margarethe von Trotta, prikazuje tisto obdobje življenja znamenite filozofinje in politične teoretičarke, ki je obrodilo eno najpomembnejših in najkontroverznejših knjig o holokavstu: Eichmann v Jeruzalemu: poročilo o banalnosti zla. Več o filmu: >

VlastaDr. Vlasta Jalušič je leta 1996 na Dunaju doktorirala iz političnih ved. Je avtorica in prevajalka številnih knjig in člankov na teme ženskega gibanja, poj­movanja politike, nasilja, vojne in dezintegracije Jugoslavije. Je izredna profesorica za teoretsko politologijo na Univerzi v Ljubljani in gostujoča profesorica na Centralnoevropski univerzi v Budimpešti. Kot dolgoletna aktivistka proti nestrpnosti in za enakost spolov je bila vključena v številne feministične mreže in aktivnosti za človekove pravice. Je tudi ustanoviteljica Mirovnega inštituta.

Pogovor z gostjo bo vodila Nina Milošič.

Število vstopnic je omejeno, zato priporočamo, da si jih zagotovite pravočasno. Predprodaja poteka od 5. decembra pri blagajni kina.
Na dan dogodka bo blagajna odprta od 15.00 naprej.

Film (brez pogovora) bo na sporedu tudi v četrtek, soboto in nedeljo.

Oglejte si celoten spored: >