Predavanje ob Tednu otroka

leonia-zalokar

V četrtek, 4. oktobra, ob 16. uri bo v dvorani Mestnega kina Ptuj potekalo brezplačno predavanje dr. Leonide Zalokar Osebnostne motnje med nami.

Ob prvi obletnici prejetja naziva »Ptuj – otrokom prijazno Unicefovo mesto« dogodek v Tednu otroka 2018 organizira Mestna občina Ptuj v sodelovanju s Centrom za socialno delo Ptuj, Društvom Ars Vitae in Mestnim kinom Ptuj.

Priznana predavateljica dr. Leonida Zalokar bo spregovorila o tem, kako lahko kot skupnost prispevamo, pomagamo ali sooblikujemo načine reševanja problematike medvrstniškega nasilja, nevarnih in zlorabljajočih odnosov med otroki, mladostniki in odraslimi.

Posebnost predavanja bo udeležba Otroškega mestnega sveta Mestne občine Ptuj in mini županje Zale Vučak. Mini županja bo spregovorila o dilemah, strahovih, s katerimi se otroci srečujejo v medsebojnih odnosih, da skupaj pridobimo konkretne odgovore ter razvijamo ideje učinkovitejšega soočanja s problematiko ne-varnih odnosov med nami.

Doktorica Leonida Zalokar je vzgojiteljica, svetovalna delavka, doktorica socialne pedagogike, psihoterapevtka gestalt terapije in transakcijske analize, podiplomantka pedopsihatrije, s 30-letnimi izkušnjami dela v vzgoji in izobraževanju. V Vzgojnem zavodu Planina pri Postojni je zaposlena 20 let, od tega 10 let v vlogi ravnateljice. Leta 2017 je bila kandidatka za Slovenko leta ter žensko leta.

Pri svojem delu je odločna, neomajna in vizionarska. Sledi potrebam, ki jih opazi v praksi in verjame v svoje izkušnje in besede.

Predlaga in uvaja nova pravila, kriterije, načine dela, dopolnjuje in s tem spreminja zakonodajo z namenom izboljšanja načina dela s populacijo otrok in mladostnikov, ki doživljajo najtežje stiske in preizkušnje. Pogosto opozarja na pojav izrazito nasilnega in nevarnega vedenja v tej starostni skupini in na potencialne posledice tega vedenja na odnose ter skupnost. V njenih razmišljanjih je pogosto slišati besede, kot so avtoriteta, odnos, odgovornost, dolžnost, varnost, meje in doslednost.

Vstopnine ni. Vljudno vabljeni.