Ptujčani za ptujski film

Ptujčani za ptujski film

V četrtek, 12. januarja, ob 19:00, vabljeni v Mestni kino Ptuj na predstavitev filmskih projektov Tomaža Šnebergerja z naslovom Ptujčani za ptujski film.

Ogledali si bomo prejšnji (srednjemetražni) film mladega ptujskega režiserja Tomaža Šnebergerja Tudi to se zgodi ter v prisotnosti filmske ekipe skupaj pripomogli k uspešnemu dokončanju njegovega najnovejšega (celovečernega) igranega filma Izgubljen, da najden.

Namen dogodka je zbiranje sredstev za postprodukcijo celovečernega filma Izgubljen, da najden. Tomaž ga je s pomočjo drugih mladih Ptujčanov posnel poleti, v njem pa nastopajo številni mladi ptujski igralci (naturščiki) in večinoma znane ptujske lokacije.
Ekipi je zmanjkalo sredstev za dokončno montažo in prenos na filmski trak.

Z nami bo poleg Tomaža še nekaj drugih članov filmske ekipe, ogledali pa si bomo lahko tudi že nekaj odlomkov iz filma v nastajanju.

Dva človeka na različnih koncih Slovenije istočasno sanjata iste sanje. V sanjah se zaljubita, a se zbudita vsak ob svojem partnerju. Vendar pa se je ljubezen iz sanj prenesla v realni svet in oba protagonista močno zaznamovala. Čeprav nobeden od njiju ne ve zagotovo, da oseba iz sanj dejansko obstaja, je vsak pri sebi skoraj prepričan v obstoj drugega. Ali se bosta srečala in ali bosta svojo ljubezen objela tudi v realnem svetu?

V zameno za prispevek 15 EUR bo vsak udeleženec dobil DVD s filmom Tudi to se zgodi, poleg tega pa bodo vsa imena donatorjev objavljena v špici filma Izgubljen, da najden. Majhna investicija je lahko velika pomoč. Vabljeni!