Učitelj na razpotju

Ucitelj

Letošnji oskarjev nominiranec za najboljši tujejezični film, Učitelj, je ganljiv portret dobrega moža in dobrega učitelja, ki se kompleksnih in težkih tem smrti, žalovanja in krivde – ravno tako kot njegov glavni junak – loteva s toplino, vedrino in tihim humorjem. Film je prejel številne nagrade občinstva na mednarodnih festivalih. Obvezen ogled za vse učitelje!

Projekciji filma v četrtek, 29. novembra, ob 19:00 bo v Mestnem kinu Ptuj sledilo predavanje mag. Aca Prosnika z naslovom Učitelj na razpotju.

Film načenja številne teme za debato, med drugim odnose med učitelji in učenci, metode poučevanja, sposobnosti in znanja, ki jih mora imeti učitelj, srečanje kultur, izražanje bližine in telesni stik, pogovor o občutljivih temah.

Mag. Aco Prosnik je magister klinične psihologije, ki se je pri svojem delu redno srečeval s hudimi stiskami otrok in mladostnikov, in zagovornik odgovornega pristopa do vzgoje doma in v šoli.

Dogodek organizira LAS za preprečevanje zasvojenosti v MO Ptuj v sodelovanju s CID Ptuj.

Preberite več:
– iMDB: >
– Kinodvor: >
– Distributer: >
– Mladina: >
– RTV Slovenija: >
– Pogledi: >
– Siol: >

Predavanje bo ‘v paketu’ s filmsko projekcijo, za katero veljajo redne cene vstopnic. Število sedežev je omejeno! Predprodaja že poteka pri blagajni kina (v času obratovanja blagajne). V četrtek bo blagajna izjemoma odprta že eno uro pred projekcijo, od 18. ure naprej. Rezervacij žal ne moremo sprejemati.

Film Učitelj (brez predavanja) bo na sporedu tudi v petek, soboto in nedeljo.

Vabljeni!