Vabljeni v četrti Kino brez stropa

Mestni kino Ptuj in njegov upravitelj Center interesnih dejavnosti Ptuj med 5. in 11. avgustom že četrtič vabita v Kino brez stropaNa 14 brezplačnih projekcijah pretežno evropskih filmov pričakujemo 3.000 obiskovalcev.

Najprivlačnejši del projekta bo tudi letos letni kino na dvorišču ptujskega gradu, s Kino vrtičkom je poskrbljeno za otroke, letošnja novost pa je projekcija za starše z dojenčki iz sklopa Z dojenčkom v kino.

OGLEJTE SI SPORED KINA BREZ STROPA 2013 (klik): >

Mestni kino Ptuj z rednim prikazovanjem filmov art produkcije in zanimivimi spremljevalnimi dogodki neguje filmsko kulturo v Podravju, kot član Art kino mreže Slovenije in ugledne mednarodne mreže Europa Cinemas pa tudi širše – v Sloveniji, Evropi in svetu. Njegov zdaj že tradicionalni poletni projekt Kino brez stropa s prikazovanjem filmskih presežkov brez vstopnine stremi k popularizaciji in promociji filmske umetnosti ter filmski vzgoji vseh generacij občinstva. Lani se ga je udeležilo skoraj 2.900 Ptujčanov in obiskovalcev najstarejšega slovenskega mesta, kar pomeni, da se je že uveljavil kot eden najuspešnejših korakov Mestnega kina Ptuj v teh prizadevanjih. Ob sreči z vremenom letos pričakujemo podoben obisk.

Letni kino na dvorišču ptujskega gradu

Letni kino na dvorišču ptujskega gradu

Glavni program Kina brez stropa že tradicionalno sestavljajo geografsko, žanrsko, tematsko in v smislu avtorskega izraza zelo raznoliki filmi. Letos bo ponovno umeščen v čudovit ambient letnega kina med arkadami dvorišča ptujskega gradu, ki ga bo otvoril veliki zmagovalec lanskega festivala Sundance, vizualno impresiven neodvisni ameriški film Benha Zeitlina Zveri južne divjine. Sledila bo socialnorealistična pravljica britanskega veterana Kena Loacha Angelski delež, nato pa ljubezenski film vzdušja canskega zmagovalca Terrencea Malicka Čudežu naproti. V četrtek bosta na vrsti presunljiva švicarska zgodba Ursule Meier Otrok iz zgornjega nadstropja in bizarno finsko Jekleno nebo Tima Vuorensole z glasbo Laibachov, v petek pa španska psihološka srhljivka Jaumea Balaguera Medtem ko si spala in portugalski postkolonialni Tabu Miguela Gomesa. Sobota bo postregla z dvojčkom, ki ga sestavljata film atrakcije Holy Motors francoskega režiserja Léosa Caraxa in hladni Kozmopolis kultnega režiserja Davida Cronenberga. Največ burnih odzivov bo letos brez dvoma sprožil zatvoritveni film srbske avtorice Maje Miloš: Klip odkrito spregovori o pornifikaciji življenja sodobnih mladostnikov, ki se izgubljajo med pastmi socialnih omrežij.

Kino vrtiček

Kino vrtiček

Otrokom oziroma družinam so namenjene tri dopoldanske filmske projekcije v mestnem kinu. Kino vrtiček je že uveljavljen program Mestnega kina Ptuj, ki z obfilmskimi ustvarjalnicami skrbi za to, da obisk kina postane več kot le hitro pozabljena zabava. Mravljica Tina iz ptujskega kina se bo z otroki po projekcijah filmov Delfin: Zgodba o sanjaču, Ali-ali in Bonobo Beni ustvarjalno družila na svežem zraku v ptujskem Mestnem parku.

Z dojenčkom v kino

Z dojenčkom v kino

Novost letošnjega Kina brez stropa je projekcija za starše z dojenčki iz sklopa Z dojenčkom v kino. Da novopečenim mamicam in atijem kljub obilici obveznosti ne bo treba povsem zamuditi Kina brez stropa, si bodo otvoritveni film Zveri južne divjine lahko ogledali na posebni projekciji v sredo ob 13. uri, ki bo prilagojena za ogled z dojenčki. Projekt Z dojenčkom v kino so po vzoru ljubljanskega Kinodvora in drugih trendovskih kinematografov po svetu v Mestnem kinu Ptuj zagnali konec lanskega leta in takoj naleteli na odličen odziv mladih staršev.

Kino brez stropa 2013 bo projektor prvič zagnal v ponedeljek, 5. avgusta, ob 21. uri s svečano otvoritvijo in projekcijo srčnega filma Zveri južne divjine na dvorišču ptujskega gradu. Vabljeni!

OGLEJTE SI CELOTEN SPORED KINA BREZ STROPA 2013 (klik): >

V primeru slabe vremenske napovedi bodo večerne projekcije prestavljene v Mestni kino Ptuj. Priporočamo, da spremljate novice in se prijavite na e-obveščanje na spletni strani www.kinoptuj.si.