Zacvetel bo Kino vrtiček!

Kino vrtiček - pasica

Kino vrtiček je program Mestnega kina Ptuj, namenjen družinam, otrokom in mladim.

POZOR! Brezplačne vstopnice za Kino vrtiček ob 10:00 so že pošle. Zaradi velikega zanimanja organiziramo še drugo projekcijo Kekca in delavnico Čarobni vonji s Severo Gjurin. Druga projekcija bo v soboto ob 13:00, brezplačne vstopnice lahko dvignete v CID-u vsak dan med 9.00 in 18.00 ali pa na blagajni kina, v času, ko ta obratuje

Otrokom oziroma družinam bo odslej enkrat mesečno namenjen sobotni dopoldanski termin (praviloma drugo soboto v mesecu ob 10. uri), ki bo pod imenom Kino vrtiček ob skrbno izbranem filmu prinašal še filmsko ustvarjalnico in igralnico.

TinaOb zagonu projekta Kino vrtiček so v Centru interesnih dejavnosti Ptuj izdali drobno otroško igralno-ustvarjalno knjižico Mravljica Tina iz ptujskega kina, ki je namenjena najmlajšim obiskovalcem. Maskota Kino vrtička, simpatična mravljica Tina, jih bo igraje pospremila med osnovne filmske pojme. Knjižica, ki je na voljo v vrtcih, šolah, Centru interesnih dejavnosti in Mestnem kinu Ptuj, je namenjena vsem malim radovednežem – da bo obisk kina postal več kot le hitro pozabljena zabava.

Prvi Kino vrtiček bo zacvetel 10. novembra s projekcijo slovenske filmske klasike Kekec (Jože Gale, 1951). Filma po zgodbi Josipa Vandota seveda ni treba posebej predstavljati, a ogledati si ga mora vsaka generacija. Film je med drugim prejel tudi zlatega leva v kategoriji otroških filmov na beneškem festivalu leta 1951. Projekciji bo sledila ustvarjalna delavnica Čarobni vonji s Severo Gjurin, ki jo poznamo predvsem iz glasbenega sveta, manj znano pa je, da je likovna pedagoginja z bogatimi izkušnjami pri delu z otroki.

KekecPrvi Kino vrtiček sezone 2012/2013 bo za uspešen začetek brez vstopnine, pri naslednjih pa bo veljala znižana vstopnina 3 EUR (projekcija filma + obfilmska ustvarjalnica). Brezplačne vstopnice za prvi Kino vrtiček bodo od 5. novembra naprej na voljo v CID-u Ptuj.

Vabimo vas k ogledu zanimivih vsebin za starše in otroke v spustnem seznamu Kino vrtiček!