Chris the Swiss

NA SPOREDU:
samo v soboto, 11. avgusta, ob 20.00:
VKLOP V ŽIVO NA SARAJEVSKI FILMSKI FESTIVAL
IFFR Live je edinstven dogodek, ki gledalcem širom Evrope ponuja priložnost, da se udeležijo pomembnega mednarodnega filmskega festivala s sedeža svojega najljubšega kinematografa. V sodelovanju z IFFR (Mednarodnim filmskim frestivalom Rotterdam) si bomo tokrat sočasno s projekcijo v Sarajevu ogledali sodoben evropski film.

Projekciji bo sledil prenos pogovora s filmskimi ustvarjalci v živo na veliko platno. Vprašanja bodo gledalci, seveda tudi ptujski, lahko zastavljali prek Twitterja.

Film bo predvajan s slovenskimi podnapisi, pogovor pa bo potekal v angleščini.

Izkoristite edinstveno priložnost za ogled odličnega filma (predvajan je bil tudi v Cannesu), ki ga na rednem sporedu slovenskih kinematografov ne bo mogoče videti!

Chris the SwissChris the Swiss, Anja Kofmel, Švica / Hrvaška / Nemčija / Finska, 2018, 90 min
Med vojno na ozemlju nekdanje Jugoslavije so v skrivnostnih okoliščinah našli mrtvega mladega švicarskega novinarja Chrisa. Njegova sestrična, ki je bila takrat še deklica, s tem animirano-dokumentarnim filmom skuša raziskati njegovo zgodbo. Nenavaden film žanje uspehe po številnih festivalih, tudi v Cannesu.

Hrvaška, januar 1992. Sredi jugoslovanskih vojn najdejo mladega švicarskega novinarja Chrisa mrtvega v skrivnostnih okoliščinah. Oblečeno je imel uniformo mednarodne skupine najemnikov. Anja Kofmel je bila njegova sestrična. Kot majhna deklica je občudovala tega čednega mladeniča; zdaj odrasla ženska se odloči raziskati njegovo zgodbo in se trudi razumeti, kako je bil Chris zares vpleten v konflikt …

Filmski festival v Cannesu 2018:
nominacija: velika nagrada Tedna kritike
nominacija: zlata kamera
nominacija: zlato oko

Festivali:
71. Festival de Cannes, 2018
58. Festival International du Film d’Animation d’Annecy, 2018
AnimaFest Zagreb, 2018
33. Midnight Sun Film Festival, 2018
Motovun Film Festival, 2018
53. Karlovy Vary Festival, 2018

Nagrade:
Golden Zagreb Award, Animafest Zagreb, 2013

Preberite več: IMDb >

Nazaj na spored >