Coprnica Zofka

Projekcija v okviru festivala Dnevi poezije in vina:
v soboto, 30. avgusta, ob 10:00 v Mestnem kinu Ptuj
Vstopnine ni, vabljeni!
Projekciji sledi filmska igralnica Kino vrtiček: Coprnica Zofka copra.

coprnica-zofkaCoprnica Zofka, Matija Milčinski, Slovenija, 1989, 90 min
Knjiga o čarovnicah in pošastih nenadoma oživi, iz nje pobegnejo coprnica Zofka in njeni pajdaši: Črni Krempelj, Siva Mora in Rdeči Škopnik, pa še povodni mož Akvilin, drobni plahi škratek Šotek in Pajkova vešča. Razkropijo se po mestu in gozdu ter uganjajo vse mogoče vragolije, le Zofka nikakor ne more pripraviti svoje metle do letenja, ker se je preveč zredila …
Lutkovni animirani film iz zakladnice slovenskih filmov za otroke je nastal po scenariju ene in edine Svetlane Makarovič, častne gostje letošnjega festivala Dnevi poezije in vina.

Kino vrtiček: Coprnica Zofka copra
Coprnica Zofka copra pisane rime, da vsi naokrog zatiskajo oči. Copra in copra le strašne reči! A če ji pomagamo hrabri otroci, se čudna, prav pravljična stvar pripeti: knjiga odpre se in Zofko ponese na metli v višave med zbrane ljudi. Tako je vesela, se glasno smeji, otroke pozdravlja, vulkan obudi.
Po ogledu animiranega filma Coprnica Zofka se bomo tudi mi posvetili copranju. Najprej bomo zacoprali najbolj prismojene rime in jih zapisali v svojo slikanico, iz katere bo kmalu pokukala še Zofka. S čarobnimi besedami bomo Zofko privabili iz knjige, ona pa bo zbudila naš začarani, zaspani vulkan.

Preberite več:  Slovenski filmski center >   IMDb >   Nazaj na spored >