Črni KKKlanovec

NA SPOREDU:
v soboto, 29. decembra, ob 18.00 (Nepozabni filmi leta 2018)

Črni KKKlanovecBlacKkKlansman, Spike Lee, ZDA, 2018, 135 min
V zgodnjih sedemdesetih letih prejšnjega stoletja se je afroameriški detektiv infiltriral v rasistično zdužbo Ku Klux Klan … Vizionarski režiser Spike Lee je upodobil neverjetno zgodbo o ameriškem junaku, posneto po resničnih dogodkih. Film je prejel veliko nagrado žirije na filmskem festivalu v Cannesu.

Po resnični zgodbi

Vizionarski filmski ustvarjalec Spike Lee je upodobil neverjetno zgodbo o ameriškem junaku, posneto po resničnih dogodkih.

Zgodba se dogaja v zgodnjih sedemdesetih letih prejšnjega stoletja, ko se Ron Stallworth (John David Washingrton) kot prvi afroameriški detektiv pridruži policijskim vrstam na policijski postaji v mestu Colorado Springs (ameriška zvezna država Kolorado). Poln zagona, volje in želje po priznanju se pogumno poda na nevarno misijo: pretihotapi se v združbo Kukluksklan (Ku Klux Klan) in jo razkrije. Mladi detektiv v svojo tajno operacijo kmalu rekrutira starejšega kolega Filipa Zimmermana (Adam Driver) in skupaj se podata v neusmiljen boj proti sovražni ekstremistični skupini.

Film je prejel veliko nagrado žirije na filmskem festivalu v Cannesu.

Preberite več: uradna stran > IMDb >

Nazaj na spored >