Čudežu naproti

Projekcija v okviru Kina brez stropa 2013:
v sredo, 7. avgusta, ob 21:00 v letnem kinu na dvorišču ptujskega gradu
(v primeru dežja v Mestnem kinu Ptuj)
Vstopnine ni, vabljeni!

cudezu-naprotiTo the Wonder, Terrence Malick, ZDA, 2012, 113 min
Terrence Malick se le dobro leto po Drevesu življenja vrača z lirično in impresionistično vizualno meditacijo o ljubezni v vseh njenih oblikah, pa tudi o tem, kako lahko ljubezen spremeni, uniči in ponovno osmisli življenje. Neil (Ben Affleck) se v Franciji zaljubi v Marino (Olga Kurylenko). Prepričana, da je našla ljubezen svojega življenja, se Marina s hčerko preseli k Neilu v Ameriko. A kmalu pride občutek negotovosti. Neil se ponovno zbliža s prijateljico iz šolskih dni (Rachel McAdams), Marina pa išče nasvete pri še enem priseljencu, krajevnemu duhovniku (Javier Bardem).

“Potovanje skozi radosti življenja, ki jih izkusijo ali spregledajo majceni ljudje na tem velikanskem, čudovitem planetu. /…/ To je preizkušnja, ki od gledalca zahteva globoko zbranost in popolno pozornost, a poplačana bo tisočkrat.”
– Richard Corliss, Time

“Film, v katerem gre bolj za vzdušje in trenutke kot za zaplet in like, deluje tako osebno, da se ob gledanju počutimo skoraj krive – kot da bi prisluškovali najbolj intimnemu pogovoru. /…/ Film, poln vsakdanje lepote.”
– James Mottram, Total Film

“Čudežu naproti pomeni za filmski svet to, kar so za književnost 20. stoletja pomenili avtorji, kot sta Joyce in Wolfe.”
– Elisa Scubla, The London Film Review

Preberite več:  IMDb >    Kinodvor >    Uradna stran >    Distributer >

Nazaj na spored >