Kubo in dve struni

Kinoskop: v soboto, 18. novembra 2017, ob 10.00

Projekciji sledi filmska ustvarjalnica:
Origami in animirani film
Origami je posebna tehnika zgibanja papirja, pri kateri lahko z natančnostjo in trdim, tudi matematičnim, delom ustvarimo prave umetnine. Spoznali bomo nekaj osnovnih prijemov origamija in si izdelali slona. Slon bo postal glavni junak naše kratke animacije, ki jo bomo posneli na delavnici po filmu.

Kubo in dve struniKubo and the Two Strings, Travis Knight, ZDA, 2016, 101 min, 9+, sinhronizirano v slovenščino
Pripovedovanje zgodb v sebi skriva prav posebno moč. Epska pustolovščina, posneta v osupljivi stop motion tehniki animacije, bo gledalce vseh starosti popeljala v starodavno Japonsko, kjer se prelivata resnični in magični svet. Kako bo deček Kubo odkril svojo lastno zgodbo in ji spisal srečen konec?

Pameten in dobrosrčen Kubo preživlja sebe in svojo mamo s pripovedovanjem zgodb, s katerimi navdušuje prebivalce obmorskega mesteca v starodavni Japonski. Z uporabo magije pred njihovimi osuplimi očmi slika mogočne bitke, oživlja bojevnike in premaguje pošasti.

Vseskozi Kubo niti malo ne sluti, da so njegove zgodbe pravzaprav resnične … To spozna, ko ponesreči prebudi maščevalnega duha, ki poruši njegovo mirno življenje in ga prisili v beg. Da bi rešil svojo družino, se skupaj z varuhoma Opico in Hroščem odpravi na vznemirljivo iskanje očetovega oklepa.

Če želi svoji zgodbi napisati srečen konec, mora s pomočjo magičnega instrumenta premagati bogove in pošasti ter odkriti skrivnost pokojnega očeta, največjega samuraja vseh časov.

Sedaj je napočil čas, da tudi Kubo uresniči svoje lastno herojsko poslanstvo.

Preberite več: Kinodvor >   Uradna stran >   IMDb >
Nazaj na spored >

———————————————————————————————————————————-

Film je zelo primeren tudi za šolski ogled (za 2. in 3. triado osnovne šole).

Teme za pogovor:
stop-motion animacija, lutke, likovna podoba filma, pripovedovanje zgodb, fantastične zgodbe, mitološka bitja, japonska kultura (samuraji, origami)

Uporabno pri šolskih predmetih:
likovna umetnost, angleščina, slovenščina, tehnika in tehnologija

Oglejte si tudi poučno knjižico o animiranem filmu.

———————————————————————————————————————————-