Prdoprašek Doktorja Proktorja

Kinoskop: v soboto, 18. februarja 2017, ob 10.00

Projekciji sledi filmska ustvarjalnica:
Svet igranega filma
Čas pred pustom je čas, da se preobrazimo v like iz filma. Morda celo dobimo idejo za svoj letošnji pustni kostum! V igranem filmu Prdoprašek Doktorja Proktorja igrajo pravi ljudje, ki pa so v like iz filma preobraženi s pomočjo kostumov in maske. Postanimo še mi za trenutek maskerji in kostumografi, nato pa še igralci v kakšni sceni iz filma. Delavnica bo potekala pod vodstvom mentorice, akademske slikarke Tjaše Čuš.

prdoprasekDoktor Proktors Prompepulver, Arild Fröhlich, Norveška, 2014, 87 min, 8+
Prismuknjeni Doktor Proktor je po pomoti izumil najmočnejši prdoprašek na svetu. Pridna Lisa in mali rdečelasi Bulle, prijatelja iz soseščine, se spoprijateljita z doktorjem in skujeta nagajiv poslovni načrt. Sodobna pravljica, v kateri je najbolj normalen odrasli prismojeni profesor, kjer se v kanalizaciji skrivajo zares čudne živali in kjer so prdci tako močni, da te lahko izstrelijo v vesolje! Po knjigi priljubljenega Joja Nesba.

Preberite več:   IMDb >   Uradna stran >   Distributer >          Nazaj na spored >

—————————————————————————————————————————————-
Film je zelo primeren tudi za šolski ogled (za osnovnošolce).

Teme za pogovor:
prijateljstva v soseski, doživete ali namišljene nore dogodivščine, čudaški znanstveniki, eksperimenti, izumiteljstvo, komedija, primerjava knjižnega dela in filma

Uporabno pri šolskih predmetih:
slovenščina, spoznavanje okolja, družba, naravoslovje in tehnika

—————————————————————————————————————————————-