Samomorilna soba

Na sporedu v sredo, 30. novembra 2011, ob 13:30 v okviru
27. Festivala gejevskega in lezbičnega filma (v sodelovanju z Gimnazijo Ptuj)

Pred projekcijo v kinu se lahko (ob 11:45) udeležite uvodnega predavanja Romana Kuharja v kulturni dvorani Gimnazije Ptuj.

Samomorilna soba

Sala samobójców, Jan Komasa, Poljska, 2011, 110 min
drama, 35 mm, angleški in slovenski podnapisi

Scenarij in režija: Jan Komasa
Glavne vloge: Jakub Gierszał, Roma Gąsiorowska, Agata Kulesza, Krzysztof Pieczyński
Fotografija: Radosław Ładczuk
Glasba: Michał Jacaszek

Dominik se iz dneva v dan spopada z neznosno rutino srednješolske hierarhije in družbenimi pričakovanji elitne ustanove, v katero so ga vpisali snobovski starši. Incident s sošolcem in javna osramotitev prek spleta ga pahneta v virtualen svet, ki nevarno odstopa od norm, ki jih tako prezira. Dominik se pred problemi zateka k virtualni prijateljici v klepetalnici za mlade s samomorilskimi nagibi, v stvarnem svetu pa se za dolge ure in potem dneve zaklepa pred starši ter vse bolj izgublja samospoštovanje, motivacijo in prisebnost, sčasoma pa spozna, da je namen Samomorilne sobe šokirati zunanji svet, ne pa resnično pomagati članom v stiski.

There are only one hundred days to go before Dominik will leave the country’s finest school with what his parents hope will be excellent grades. But a series of humiliating experiences with a fellow student nudges Dominik’s world dangerously off kilter, and when he discovers the comments his classmates have posted about him on a social network website this puts an end to his self-confidence, motivation and concentration, and Dominik withdraws into a virtual world, where there are no hateful classmates.

Preberite več:  uradna stran >  festivalska stran >  IMDb >           Nazaj na spored >