Slon I

Slon

Gostovanje Animatekinega mednarodnega otroškega tekmovalnega programa Slon4+
Jubilejna 10. edicija festivala Animateka bo s svojim otroškim programom Slon I razveselila tudi naš decembrski Kino vrtiček. Pet kratkih animiranih filmov, med njimi tudi nova Miriamina prigoda, zgodba o gosenici in kokoški ter tista o princu Ki-Ki-Doju, bo vsekakor popestrilo naše že tako praznično vzdušje.

SLONOV TEKMOVALNI PROGRAM I:

KoridaKorida
Korida, Janis Cimermanis, Latvija, 2012, 7′
Prelepa plesalka flamenka, toreador in bik. Bik noče umreti, zato se požene za toreadorjem, ga preganja po mestu in naprej na podeželje, dokler mu ta ne pobegne na drevo. A kako za vraga bo toreador še kdaj zlezel dol, če ga spodaj čaka mrcina?

slon-I-2013-miriamin-zmajMiriamin zmaj
Miriami tuulelohe, Riho Unt, Estonija, 2013, 5′
Kokoš se rada igra z zmaji. Ko Miriam za to nima več časa, kokoš prepriča njenega bratca. A zanj je zmaj prevelik, zato mu uide v drevesno krošnjo. Miriam in kokoš morata hitro v akcijo, da ga rešita. S skupnimi močmi jima uspe.

Gosenica in kokošGosenica in kokoš
Il Bruco e la Gallina, Michela Donini in Katya Rinaldi, Italija, 2013, 9’59”
Gosenica in kokoš sta najboljši prijateljici. Zavedata se, da je prišel čas za slovo; a ritem izčrpavajočega čakanja in tihih preobrazb bo narekovala narava, skriti utrip sveta.

 

Slon I 2013Zajček in prijatelji: ključ
Flapper and Friends: The Key, Krzysztof Brzozowski in Jacek Łechtański, Poljska / Švica, 2012, 8’50”, sinhronizacija v slovenski jezik v živo
Epizoda serije želi v otrocih vzbuditi občutljivost do lepote sveta, ki nas obdaja, in upodobiti vrednote, kot so prijateljstvo, modrost in poštenje.

Princ Ki-Ki-DoPrinc Ki-Ki-Do in sto nesrečnih gobic
Grega Mastnak, Slovenija, 2013, 3’51”
Na vrhu kamnitega stolpa živi piščanček. To je Princ Ki-Ki-Do, neustrašni borec za pravice prebivalcev gozda. Ob jutranjem čaju zasliši jok. Ki-Ki-Do in njegova prijatelja, tigrasta komarja Tine in Bine, odletijo na pomoč. Objestna svinja Rozi divja po gozdu in prevrača gobice …

Preberite več:
Vzgojno-izobraževalni program animiranega filma Slon >
Mednarodni festival animiranega filma Animateka >

Nazaj na spored >