Slon po Animateki 2017

Kinoskop: v soboto, 27. maja 2017, ob 10.00

Projekciji sledi filmska ustvarjalnica:
Jaz, animator
Ali veš, da za eno sekundo animiranega filma potrebujemo kar 24 sličic? Animirani filmi pod spretnimi rokami mojstrov animatorjev pogosto nastajajo več let. Mini animirane filme pa lahko s pomočjo različnih rekvizitov ustvarimo tudi sami – kako, nam bodo pokazali mentorji iz društva Slon na delavnici animiranega filma.
Zadnji Kinoskop sezone 2016/17 je brez vstopnine. Vabljeni!

 

Mednarodni festival animiranega filma Animateka že trinajst let omogoča občinstvu, da uživa v najboljšem, kar ima ponuditi svet animacije, obenem pa je postal pomembno mednarodno stičišče ljubiteljev in ustvarjalcev te filmske zvrsti.

Znova je napočil čas za Animateko po Animateki in tudi letos bomo izbor najboljših filmov za otroke videli tudi na Ptuju.
Slon po Animateki je program, namenjen otrokom od 8. leta starosti dalje, brez dvoma pa bodo v njem uživali tudi odrasli. Sestavlja ga 5 avtorskih kratkih animiranih filmov ter kratek animirani film V mestu, ki so ga pod mentorstvom animatorjev Leona Vidmarja in Brine Fekonja ustvarili udeleženci brezplačne delavnice animiranega filma, ki je potekala med zadnjo edicijo festivala Animateka. Program je dolg 40 minut .
Pri izbiri izbiri filmov je sodelovala mag. Martina Peštaj, medijska psihologinja.

PROGRAM:

1. Prvi sneg
První sníh, Lenka Ivančikova (Film Academy of Mirosav Ondriček in Pisek, Czech TV, Crossroad Production), Češka, 2015, 13:34
Radovedni ježek se izgubi v zasneženem gozdu. Da bi našel svoj brlog, se poda na nevarno pustolovščino.

 

2. Neumiti pingvin
Nemity Pingvin, Isabelle Favez, Aleksej Mironov (Soyuzmultifilm Film Studio), Rusija, 2015, 5:40
Lirična pripoved o pingvinčku, ki se je bal vode in ni mogel plavati z drugimi pingvini. Toda želja po prijateljih je premagala vse strahove in ovire.

 

3. Mala šola uresničarije
Gone Wishing, Niko Grum (Gustav Film), Slovenija, 2016, 10:51
Mladi duhec iz svetilke bo naredil vse, da njegov strogi oče ne izve za njegovo velikansko skrivnost – je prvi čarodej v družini, ki nima čarovniških sposobnosti.

 

4. Dan, ko sem premagal nebo
Le jour où j’ai battu le ciel, Hugues Valin (Ecole Estienne), Francija, 2016, 2:48
Dečka navdušuje vsakršno odmevanje zvoka, se pa na smrt boji nevihte. Da bi premagal ta strah, uporabi svojo nadarjenost za ritem in zvok.

 

5. Miriam in izgubljeni pes
Miriami kodutu koer, Andres Tenusaar (OÜ Nukufilm), Estonija, 2015, 5:00
Miriam z družino izdeluje snežaka, ko na dvorišče pride izgubljen pes. Otroci mu v hiši pripravijo prijeten kotiček. Kokoš je edina, ki ni preveč navdušena.

 

6. V mestu
Avtorji: Jure Šantej, Brina Lekše, Adrijan Mujkič, Kazimir Plesničar, Alma Medjugorac Mendez, Miralem Zec. Mentorja: Leon Vidmar in Brina Fekonja (asistentka), Slovenija, 2016, 2:06
Grafiti, nevihta in pisano mesto. Animacija je nastala na tedenski produkcijski delavnici 13. Animateke.

 

Preberite več:   Animateka >                                       Nazaj na spored >