Ukrajinski kratki filmi

V sredo, 20. novembra 2013, ob 19:00
Vstopnine ni, vabljeni!

ukrajinski-kratki-filmiV okviru Dnevov ukrajinske kulture bomo predstavili izbor najbolj znanih in najuspešnejših ukrajinskih kratkih filmov, ki so bili nagrajeni na nacionalnih in mednarodnih filmskih festivalih. V avli Mestnega kina Ptuj pa bomo odprli razstavo fotografij mladih ukrajinskih fotografov, ki nam bodo približale Ukrajino, njene lepote, raznolikost in bogato kulturo.

PROGRAM:

1. Tri
Three, Alexandr Judin, 2013, 4’46”
Misliš, da odločitve v svojem življenju sprejemaš sam? Ne! Bedak. Zate je bilo vse napisano že zdavnaj. Vsak tvoj korak.

2. Plesalka je tu
Dancer is Here, Yarr Vasjutkevich, 2011, 5′
Zgodba o balerini v ustvarjalni in osebni krizi. Sama je in zapuščena. S plesom na ulici skuša najti svoje sorodne duše.

3. Iluzija sreče
Iljuziya shchastya, Oleg Varfolomeev, 2012, 11′
Mali brezdomec, ki ukrade nekaj hrane, sreča uspešnega lastnika stojnice na tržnici. Kdo je srečnejši? Bogati poslovnež, ki del svojega zaslužka da v dobrodelne namene, ali otrok, ki si mora vsak dan poiskati hrano?

4. Ljubezen in žeja
Love and Thirst, Alexandr Judin, 2012, 4’36”
Zgodba o paru, ki živi pod strogim nadzorom dekletovega očeta.

5. Spomin
Pomyn, Iryna Tsilyk, 2012, 21’18”
Mlada ženska ureja prodajo stare vaške hiše svojega pokojnega dedka. Lepi, a boleči otroški spomini ponudijo odgovore na nekatera življenjska vprašanja …

6. Konec
Kinets, Max Yakobchuk, 2012, 05’02”
Fant. Dekle. Avto. Film o mladini današnjega časa.

 

Dneve ukrajinske kulture v CID-u pripravlja naša EVS prostovoljka Kateryna Makogon, ki smo jo sodelavci prekrstili v Katico. Katica prihaja iz Kijeva, prestolnice Ukrajine. V okviru Ukrajinskega tedna se bo zvrstila četica zanimivih in raznolikih dogodkov, ki nam bodo to zanimivo deželo približali z najrazličnejših zornih kotov. Spoznavali bomo ukrajinsko kulinariko, umetnost, film, tradicijo, se iz oči v oči soočili s predsodki in se ob tem tudi fino imeli. Vsi dogodki so brezplačni, vabljeni v čim večjem številu!

Nazaj na spored >