Barabe

The Bad Guys

Pierre Perifel, ZDA, 2022, 100 min, animirana akcijska komedija, sinhronizirano

Žepar Volk, vlomilec Kača, mojster preobrazbe Morski pes, mišičnjak Piranja in hekerka Tarantela se znajdejo v zaporu. Iz njega se nameravajo rešiti tako, da bi vse preslepili, da so se poboljšali. Na neki točki pa gospod Volk prične razmišljati, ali jim ne bi pridnost nemara res dobro dela …
Barabe
Barabe
Barabe

Najslavnejše barabe bodo postale … pridne?

Še nikoli ni nikomur uspelo tako močno pogrniti pri poskusu biti dober, kot je barabam. Prihodnje leto na velika platna namreč prihajajo animirani zlobneži: g. Volk, g. Kača, g. Piranja, g. Morski pes in gdč. Tarantela, ki se pripravljajo na največji rop v animirani akcijski komediji Barabe.

Gre za novo akcijsko komedijo studia DreamWorks Animation, ki je posneta po seriji knjižnih uspešnic New York Timesa, ko kriminalna ekipa živalskih izobčencev poskuša izvesti najzahtevnejšo prevaro doslej – postati vzorni državljani.

Animirano akcijsko komedijo je režiral Pierre Perifel (animator pri franšizi Kung fu panda), posneta pa je po uspešni poučni knjižni seriji Aarona Blabeyja. Svoje glasove so glavnim junakom posodili igralci Sam Rockwell, Marc Maron, Craig Robinson, Anthony Ramos in Awkwafina.

V naših kinematografih bo na voljo sinhronizirana različica.

Zgodba

Še nikoli ni bilo pet prijateljev tako razvpitih, kot so Barabe: drzni žepar g. Volk (oskarjevec Sam Rockwell), vsega vajen vlomilec sefov g. Kača (Marc Maron), mojster preobrazbe g. Morski pes (Craig Robinson), »mišičnjak« hitre jeze g. Piranja (Anthony Ramos) in hekerka z ostrim jezikom, gdč. Tarantela (Awkwafina), imenovana »Mreža«.

Ko pa tolpo po več letih neštetih ropov in dejstvu, da so najbolj iskani zlikovci na svetu, končno ujamejo, gospod Volk sklene dogovor (ki pa se ga ne namerava držati), da jih vse reši iz zapora, kar pomeni: Barabe bodo postale pridne.

Pod taktirko svojega mentorja profesorja Marmelade (Richard Ayoade), arogantnega (a očarljivega!) morskega prašička, bodo barabe preslepile svet, da so se preobrazile. Na tej poti pa gospod Volk prične sumiti, da mu dobro delo lahko resnično da tisto, po čemer je vedno na skrivaj hrepenel: sprejetje. Pa bo, medtem ko mestu prične groziti novi zlobnež, gospodu Volku uspelo prepričati preostale člane tolpe, da postanejo … pridni fantje?

Igralska zasedba (glasovi v izvirni različici)

Sam Rockwell, Marc Maron, Craig Robinson, Anthony Ramos, Awkwafina, Richard Ayoade, Zazie Beetz, Lilly Singh in Alex Borstein

Glasovi v slovenski različici

Boris Car, Gorazd Žilavec, Alenka Tetičković, Rok Kunaver, Robert Korošec, Maja Martina Merljak, Damjan Trbovc, Aja Kobe, Ota Širca Roš, Lucija Grm, Jernej Kuntner, Manca Kepic, Martin Jelovšek, Natalija Bukovec, Nina Grilc, Saša Lešnjek, Uroš Buh, Žiga Bunič, Nina Hribernik, Polona Natlačen, Gal Butenko Černe, Martin Jelovšek, Domen Babič, Gregor Lavtar, Igor Potočnik, Lija Trunkelj

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj