Batman

The Batman

Matt Reeves, ZDA, 2022, 175 min, akcijska pustolovščina

Gotham že predolgo zlorablja pokvarjena oblast. Osamljeni maščevalec Batman (Robert Pattinson) postane edino utelešenje pravice med svojimi someščani. Ko elito Gothama napade sadistični morilec, vrsta skrivnostnih namigov popelje največjega raziskovalca podzemlja v najtemnejšo pustolovščino doslej.

Novi film o Batmanu, ki ga je režiral veliki Matt Reeves, prinaša številne znane like, ki dobijo novo temačno podobo. Paul Dano igra Ugankarja, Zoe Kravitz je Catwoman, v vlogi zlogasnega Pingvina pa se pojavi neprepoznaven Colin Farrell. Robert Pattinson pa je Batman in celoten svet je v pričakovanju, da vidi to novo, temačno verzijo viteza teme.

Film je režiral Matt Reeves po scenariju, ki sta ga spisala on sam in Peter Craig, film pa je tudi produciral skupaj z Dylanom Clarkom, Michaelom E. Uslanom, Walterjem Hamado, Chantal Nong Vo in Simonom Emanuelom.

Zgodba

Po letih tavanja po ulicah Gothama in z le nekaj zanesljivimi zavezniki postane osamljeni maščevalec Batman edino utelešenje pravice med svojimi someščani. Ko elito Gothama napade sadističen morilec, vrsta skrivnostnih namigov popelje »viteza teme« globoko v podzemlje, kjer naleti na Selino Kyle / Catwoman, Pingvina, Carminea Falconea in seveda Ugankarja. Ko se začnejo kopičiti dokazi ter vodijo vedno bliže in bliže domu ter razkrivajo veličino storilčevega zloveščega plana, mora Batman skovati nova zavezništva, razkriti krivca in vrniti pravico mestu Gotham, ki ga predolgo zlorablja pokvarjena oblast.

Igrajo

Robert Pattinson, Zoë Kravitz, Andy Serkis, Paul Dano, Colin Farrell

Poleg Roberta Pattinsona (Batman) v filmu igrajo Zoë Kravitz (Catwoman), Paul Dano, Jeffrey Wright, John Turturro, Andy Serkis, Collin Farrell, Peter Sarsgaard in Jayme Lawson.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj