Božiček in druščina

Santa & Cie

Alain Chabat, Francija / Belgija, 2017, 95 min, družinska komedija, 8+

Božič je pred vrati, na Severnem tečaju pa razsaja gripa. Božiček je v škripcih, saj je zbolelo vseh 92.000 palčkov. Ne preostane mu drugega, kot da gre po gumi medvedke z vitaminom C, ki bodo njegovim tovarišem pomagali na noge … Družinska komedija z Audrey Tautou in drugimi slavnimi francoskimi igralci.

Ko palčki zbolijo, mora Božiček po zdravilo.

Božič je pred vrati, na Severnem tečaju pa razsaja gripa. Dobri Božiček je v hudih škripcih, saj je vseh 92.000 palčkov staknilo nevaren prehlad, ki jih je prikoval na posteljo. Kdo mu bo zdaj pomagal, da izdela igrače za milijone otrok po svetu? Ne preostane mu drugega, kot da se odpravi iskat gumi medvedke z vitaminom C, ki bodo njegovim tovarišem pomagali na noge, da bodo skupaj rešili praznike.

Božiček in druščina je zabavna družinska komedija, ki jo je posnel režiser filma Asterix in Obelix: Misija Kleopatra. Da gre za velik projekt slavnega režiserja, scenarista in igralca Alaina Chabata, pove tudi podatek, da je filmska hiša Gaumont v njegov peti igrani film vložila kar 28 milijonov evrov.

Poleg izjemne igralske zasedbe najbolj priljubljenih francoskih filmskih imen, med katerimi sta tudi Audrey Tautou in Pio Marmai, je družinska komedija o Božičku začinjena z vizualnim učinki, ki jih sicer vidimo v slavnih hollywoodskih filmih. Nalogo, da iz filma Božiček in druščina naredi novoletno kinematografsko čarovnijo, ki bo razveselila otroke po vsem svetu, so zaupali velikemu mojstru vizualnih učinkov Brianu Jamesu (Batman: Na začetku, Pirati s Karibov: Mrtvečeva skrinja, Harry Potter in ognjeni kelih, Prometej …).

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj