Candyman

Candyman

Nia DaCosta, Kanada / ZDA, 2020, 91 min, grozljivka

Ne izrecite njegovega imena

Oskarjevec Jordan Peele (Zbeži!) na novo predstavlja srh vzbujajočo urbano legendo. Umetnik, ki odkrije zgodbo o Candymanu in jo uporablja kot navdih za slikanje, v grozljivki Candyman začenja izgubljati razum in sproži val nasilja, smrti in bede.

Studia Universal Pictures in Metro Goldwyn Mayer Pictures, v sodelovanju z BRON Creative ter produkcijsko hišo Jordana Peeleja Monkeypaw Productions, predstavljajo grozljivko, ki temelji na istoimenskem filmu iz leta 1992 in kratki zgodbi The Forbidden Cliva Barkerja. Pod režijo sodobne inkarnacije kultne klasike se je podpisala obetavna filmska ustvarjalka Nia DaCosta (Little Woods), ki je scenarij napisala skupaj s Peelejem in Winom Rosenfeldom; slednja sta tudi producenta filma.

Zgodba

Prebivalci čikaške soseske Cabrini Green se že dolgo spominjajo zgodbe o nadnaravnem morilcu s kavljem namesto roke, ki se pojavi, ko nekdo njegovo ime petkrat zapored izreče v ogledalo. Danes, deset let po tem, ko so porušili zadnjo stolpnico Cabrini, se vizualni umetnik Anthony McCoy (Yahya Abdul-Mateen II, ki je igral v seriji Watchman in grozljivki Mi), in njegovo dekle, direktorica galerije Brianna Cartwright (Teyonah Parris, Šepet nežne ulice, The Photograph), preselita v luksuzno stanovanje v sosesko Cabrini, ki je neprepoznavna in jo naseljujejo mladi.

Naključno srečanje s starejšim prebivalcem četrti (Colman Domingo, Euphoria, Morilska mularija) Anthonyju prikaže tragično grozljivo naravo resnične zgodbe, ki stoji za Candymanom. In ker si Anthony želi ohraniti svoj status v svetu umetnosti v Chicagu, v svojem ateljeju prične raziskovati podrobnosti in nevede odpre vrata v zapleteno preteklost, ki razpleta njegovo lastno razsodnost in sprosti grozljiv viralni val nasilja, ki trči z njegovo usodo.

Igrajo

Yahya Abdul-Mateen II, Teyonah Parris, Nathan Stewart-Jarrett, Colman Domingo

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj