Deževen dan v New Yorku

A Rainy Day in New York

Woody Allen, ZDA, 2019, 92 min, romantična komedija

Mladima zaljubljencema Gatsbyju (Timothée Chalamet) in Ashleigh (Elle Fanning) dež prekriža načrte o romantičnem koncu tedna v New Yorku. Čeprav dneva ne preživita skupaj, vsak od njiju doživi kar nekaj dogodivščin ... Nova romantična komedija legendarnega in kontroverznega Woodyja Allena.

Romantična komedija Woodyja Allena Deževen dan v New Yorku govori o mladih zaljubljencih Gatsbyju (Timothée Chalamet) in Ashleigh (Elle Fanning), ki jima dež prekriža načrte o romantičnem koncu tedna v New Yorku. Čeprav dneva ne preživita skupaj, vsak od njiju doživi kar nekaj komičnih dogodivščin.

Ko mora Ashleigh za seminarsko nalogo na Manhattnu intervjuvati znanega filmskega režiserja Rolanda Pollarda (Liev Schreiber), Gatsby zgrabi priložnost in Arizončanki razkaže najljubše kotičke svojega domačega mesta. Gatsby obožuje starodobni New York, na svoj seznam pa uvrsti klasične lokale, kot je denimo Bemelman’s Bar.

Gatsbyjevi načrti se hitro sfižijo, ko Pollard Ashleigh povabi na ogled svojega nastajajočega filma. Ashleigh, ujeta v vrtincu srečanj, spozna režiserja Pollarda, scenarista Teda Davidoffa (Jude Law) in zvezdnika Francisca Vego (Diego Luna).

Prepuščen samemu sebi, Gatsby preživi dan s Chan (Selena Gomez), bistro mlajšo sestro njegovega bivšega dekleta. Udeleži se zabave svojih premožnih staršev, kjer se zaplete v pogovor s svojo mamo (Cherry Jones), kar mu spremeni življenje.

Na ta deževni dan v New Yorku Ashleigh spozna, da morda ni takšna, kot je mislila, Gatsby pa uvidi, da čeprav živiš le enkrat, je to dovolj, da najdeš sorodno dušo.

Igrajo

Timothée Chalamet, Elle Fanning, Selena Gomes, Liev Schreiber, Jude Law, Diego Luna

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj