Ema

Ema

Pablo Larrain, Čile, 2019, 102 min, glasbena drama

Čile, sodobnost. Življenje mlade plesalke reggaetona in njenega moža koreografa zajame kaos, ko po neuspeli posvojitvi skleneta vrniti šestletnega sina. Film, poln fluorescentnih barv in energičnih urbanih ritmov, je zgodba o umetnosti, poželenju in sodobni družini. Nagrada AKMS na LIFFu 2019.

Nagrada Art kino mreže Slovenije na festivalu LIFFe 2019

Zgodba

Valparaíso, sodobnost. Življenje mlade plesalke Eme in njenega moža Gastóna, koreografa, zajame kaos, ko po neuspeli posvojitvi skleneta vrniti šestletnega sina. Medtem ko njen zakon počasi razpada, se Ema poda na divjo odisejado, polno glasbe, plesa in nebrzdanega seksa, odločena, da bo dobila nazaj, kar je izgubila.

Pablo Larraín (Jackie, Neruda) prvič obrne pogled v mlado generacijo današnjega Čila in ustvari nepozaben portret plesalke reggaetona, ki se hoče svobodno gibati skozi svet. Film, poln fluorescentnih barv in energičnih urbanih ritmov, je zgodba o umetnosti, poželenju in sodobni družini.

Kritike

»Vsak novi film Pabla Larraína je pravi čudež domišljije, domiselnosti in vpogleda v človeško vedênje. In Ema je morda njegov najbolj poetičen in liričen film doslej – značajska študija fascinantne ženske, ki jo vodita srce in nagon.«
– Tricia Tuttle, Londonski filmski festival

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj