Furiosa: Del sage Pobesneli Max

Furiosa: A Mad Max Saga

George Miller, Avstralija, 2024, 148 min, zf akcijska pustolovščina

Svet propade, Furiosa (Anya Taylor-Joy) pa se mora osvoboditi horde motoristov, ki jo vodi Dr. Dementus (Chris Hemsworth ) … Težko pričakovana vrnitev legendarnega distopičnega sveta, ki ga je oskarjevec George Miller pred več kot 30 leti ustvaril z vplivnimi filmi Pobesneli Max. Cannes 2024.

Eden najbolj pričakovanih filmskih dogodkov leta.

Prihaja iz kraja obilja. Znajti se mora v kraju norosti.

Vrnila se bo z maščevanjem.

Filmski spektakel, ki spreminja vizijo prihodnosti.

Potopite se v srce puščavskega viharja v novem filmu spektakularne franšize Pobesneli Max! V kino prihaja nova stvaritev mojstra Georga Millerja, Furiosa: Del sage Pobesneli Max. Kultni režiser George Miller nas bo popeljal nazaj v svet norije na kolesih, poln neverjetnih kaskaderskih prizorov in postapokaliptične drame.

Anya Taylor-Joy in Chris Hemsworth igrata v filmu z oskarjem nagrajenega mojstra Georga Millerja. Furiosa: Del sage Pobesneli Max je težko pričakovana vrnitev legendarnega distopičnega sveta, ki ga je Miller pred več kot 30 leti ustvaril z vplivnimi filmi Mad Max.

Zgodba

Ko svet propade, mlado Furioso ugrabi horda motoristov, ki jo vodi Warlord Dementus. Ko pustošijo skozi Wasteland, naletijo na Citadelo, ki ji vlada The Immortan Joe. Medtem ko se Tirani borijo za prevlado, mora Furiosa preživeti številne preizkušnje, da bi našla pot nazaj domov.

O filmu

V tej naustrašni adrenalinski pustolovščini Anya Taylor-Joy oživi mlado Furioso, ki se pogumno sooča s krutimi izzivi opustošenega sveta, v katerem glavno vlogo zatrašujočega zlobneža prevzame Chris Hemsworth. Ta predzgodba slavne franšize Pobesneli Max prinaša vpogled v začetek življenja te neustrašne junakinje in bojevnice in razkriva, kako je uspela preživeti v svetu, kjer sta nasilje in moč edina zakona.

Vrnitev preverjene ekipe, ki je stala za uspešnico Pobesneli Max: Cesta besa, med katerimi sta tudi oskarjevka Margaret Sixel in skladatelj Junkie XL, zagotavlja, da lahko pričakujemo pravo filmsko poslastico.

Z impresivnim vizualnim slogom, ki je postal zaščitni znak franšize, Furiosa postavlja nov standard v žanru akcijskih filmov. Film je poln dih jemajočih akcijskih prizorov, obenem pa razkriva čustveno jedro svojih likov, zaradi česar je Furiosa edinstvena zgodba upora proti zatiranju. Gledalci tako ne bodo spremljali le Furiosine poti skozi kruto okolje, ampak tudi njen osebni notranji boj iskanja lastne identitete in občutka pripadnosti, od njene ugrabitve do boja za svobodo in pravico.

Igrajo

Anya Taylor-Joy, Chris Hemstworth, Nathan Jones, Tom Burke

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj