Godzila II: Kralj pošasti

Godzilla: King of the Monsters

Michael Dougherty, ZDA, 2019, 131 min, domišljijska akcijska pustolovščina

Ko se orjaške starodavne supervrste, za katere se je mislilo, da so zgolj miti, ponovno dvignejo na obličje Zemlje, obstoj človeštva kar naenkrat obvisi na nitki … Mogočni Godzila se v novem akcijskem trilerju sooči z nekaterimi izmed najbolj priljubljenih pošasti iz zgodovine popularne kulture.

Po globalnem uspehu filmov Godzila in Kong: Otok lobanj prihaja naslednje poglavje v svetu pošasti studiev Warner Bros. Pictures in Legendary Pictures: Godzila II: Kralj pošasti – epski akcijski triler, kjer Godzila nasprotuje nekaterim izmed najbolj priljubljenih pošasti iz zgodovine popularne kulture.

Nova zgodba sledi junaškim podvigom kripto-zoološke agencije Monarch, katere člani se soočajo z množico ogromnih pošasti, vključno z mogočnim Godzilo, ki nasprotuje Mothri, Rodanu in svojemu največjemu sovražniku, triglavemu Ghidorahu. Ko se te starodavne supervrste, za katere se je mislilo, da so zgolj miti, ponovno dvignejo na obličje Zemlje, obstoj človeštva zelo hitro obvisi na zelo tanki nitki …

Film je režiral Michael Dougherty, v njem pa igrajo Kyle Chandler (Volk z Wall Streeta, Argo), za oskarja nominirana Vera Farmiga (V zraku, Priklicano zlo), Millie Bobby Brown (Stranger Things), Bradley Whitford (Zamolčani dokumenti), za oskarja nominirana Sally Hawkins (Oblika vode), O’Shea Jackson, Jr. (Straight Outta Compton – Zgodba o N.W.A.) in mnogi drugi.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj