Hiša Gucci

House of Gucci

Ridley Scott, Kanada / ZDA, 2021, 157 min, triler / kriminalna drama

Ridley Scott razkriva škandalov polna tri desetletja družine Gucci. Zgodba o ambicijah, pohlepu, izdaji in umoru. In modi. Navdihnjeno z resnično zgodbo. Igrajo Lady Gaga, Adam Driver, Jared Leto, Jeremy Irons, Jack Huston, Salma Hayek in Al Pacino. Nominacija za oskarja za najboljšo masko.

Srhljivo ozadje ene najuglednejših družin

Navdihnjeno z resnično zgodbo

V kinematografe prihaja težko pričakovana kriminalna drama, ki v ospredje postavlja odnose med družinskimi člani ene najslavnejši družin na svetu – Gucci. V zgodbi družinskega imperija za italijansko modno hišo zaigrajo velika hollywoodska imena: oskarjevka Lady Gaga, nominiranca za oskarja Adam Driver in Salma Hayek ter oskarjevci Jared Leto, Jeremy Irons in Al Pacino ter Jack Huston.

Na režiserski stolček je sedel Ridley Scott (Gladiator, Robin Hood, Ameriški gangster, Marsovec, Thelma in Louise …), scenarij pa sta napisala Becky Johnston in Roberto Bentivegna. Film je nastal po knjižni uspešnici avtorice Sare Gay Forden The House Of Gucci.

Zgodba

Hiša Gucci je navdihnjena s šokantno resnično zgodbo o družinskem imperiju za italijansko modno hišo Gucci. V treh desetletjih ljubezni, izdaje, dekadence, maščevanja in na koncu umora dobimo vpogled v to, kaj pomeni ime, koliko je vredno in kako daleč bo družina šla, da bo imela nadzor.

Igrajo

Lady Gaga, Adam Driver, Jared Leto, Jeremy Irons, Jack Huston, Salma Hayek in Al Pacino

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj