Hitri in drzni 9: Drzna saga

F9

Justin Lin, ZDA, 2020, 135 min, akcijski kriminalni triler

Ena najuspešnejših filmskih franšiz se nadaljuje. Dom Toretto (Vin Diesel) živi družinsko življenje. A nevarnost je blizu in dirkaška ekipa mora spet v akcijo ... Napeta pustolovščina med Londonom, Tokiem in Azerbajdžanom. Igrajo tudi oskarjevki Helen Mirren in Charlize Theron, Ludacris in Cardi B.

“Ni važno, kako hiter si, preteklosti ne moreš ubežati.” 

Ena najuspešnejših franšiz, Hitri in drzni, je dobila novo nadaljevanje. Poletje 2020 bo v znamenju devetega dela sage, ki traja skoraj dve desetletji in je po vsem svetu zaslužila več kot pet milijard dolarjev.

V novem, devetem delu, bo Vin Diesel kot Dominic Toretto razkril nekaj podrobnosti iz svoje preteklosti, na koncu najnovejšega dela sage pa sledi manjše presenečenje.

Novi del akcijske kriminalne drame je znova režiral Justin Lin, ki je tokrat že petič sedel na režiserski stolček slavne dirkaške sage, scenarij je napisal Dan Casey. Vračajo se igralci Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris “Ludacris” Bridges, Jordana Brewster, Nathalie Emmanuel, Sung Kang ter oskarjevki Helen Mirren in Charlize Theron, družini pa se prvič pridružita nova lika: igralec John Cena in pevka Cardi B.

Zgodba

Dom Toretto (Vin Diesel) živi mirno življenje s svojo ženo Letty (Michelle Rodriguez) in njunim sinom, malim Brianom; a vesta, da se nevarnost skriva tik za njihovim mirnim obzorjem. Tokrat bo ta grožnja Doma prisilila, da se sooči z grehi svoje preteklosti, če bo želel rešiti tiste, ki jih ima najraje. Njegova dirkaška ekipa se znova združi, da bi zaustavila svetovno pretresljiv zaplet, ki ga vodi eden najbolj izkušenih morilcev in izjemen dirkač – ki pa je obenem Domov brat Jakob (John Cena).

Napeta akcijska pustolovščina se bo odvijala po vsem svetu – od Londona do Tokia, od Srednje Amerike do Edinburgha ter od skrivnega bunkerja v Azerbajdžanu do razpadajočih ulic Tblisija. Na tej poti se bodo vračali stari prijatelji, vrnili se bodo tudi stari sovražniki, zgodovina bo na novo napisana in resnični pomen družine bo na preizkušnji kot še nikoli doslej.

O produkciji

Na režiserski stolček devetega dela se je vrnil režiser Justin Lin, ki je režiral tretji, četrti, peti in šesti del sage, med producenti sta tako režiser Lin kot igralec Diesel, ter Jerry Neal H. Moritz, Jeff Kirschenbaum, Joe Roth, Clayton Townsend in Samantha Vincent.

Igrajo

Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris “Ludacris” Bridges, John Cena, Jordana Brewster, Nathalie Emmanuel, Sung Kang, Helen Mirren in Charlize Theron

Zanimivosti

Prvi napovednik za najnovejši del drzne sage so predstavili 31. januarja 2020, med posebnim koncertom v Miamiju, kjer so med drugim nastopili Cardi B, Ozuna, Wiz Khalifa & Charlie Puth in Ludacris. Koncert sta skupaj vodila Igralec Tyrese Gibson in zvezdnica Maria Menounous, kot gostje pa so se pojavili tudi igralci iz filma. Prvi napovednik si je biloo mogoče ogledati v živo, prek uradne strani Fast & Furious YouTube Channel.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj