Hitri in drzni: Hobbs in Shaw

Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw

David Leitch, ZDA, 2019, 134 min, akcijski triler

Hobbs (Dwayne Johnson), zvesti agent Diplomatske varnostne službe, in Shaw (Jason Statham), nekdanji pripadnik britanskih posebnih enot, sta zaprisežena sovražnika. A ko genetsko okrepljeni anarhist Brixton (Idris Elba) prevzame nadzor nad biološko grožnjo, bosta morala združiti moči …

Ko sovražnika dobita skupnega sovražnika

Letošnje poletje bo znova v znamenju dirkanja, akcije in vratolomnih zapletov, saj prvič kot glavna akterja na velika platna prihajata Dwayne Johnson in Jason Statham v svojih že znanih vlogah Luka Hobbsa in Deckarda Shawa v novem delu priljubljene franšize z naslovom Hitri in drzni: Hobbs in Shaw (Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw).

Agent Diplomatske varnostne službe in nekdanji pripadnik britanskih posebnih enot že dlje časa skušata nadvladati drug drugega, a tokrat bosta morala združiti svoje moči in se skupno podati v boj proti zlikovcu, ki ogroža človeštvo.

Film je režiral David Leitch (Deadpool 2), scenarij pa napisal Chris Morgan, ki je za franšizo Hitri in drzni napisal scenarije za več filmov. Poleg Johnsona in Stathama pa v filmu zaigrajo še Idris Elba, Vanessa Kirby, Helen Mirren in drugi.

Zgodba

Vse odkar sta se prvič srečala v sedmem delu franšize Hitri in drzni leta 2015, sta si Luke Hobbs (Dwayne Johnson), zvesti agent Diplomatske varnostne službe, in Deckard Shaw (Jason Statham), nekdanji pripadnik britanskih posebnih enot, v laseh in skušata drug drugega nadvladati. A vse se spremeni, ko genetsko okrepljeni anarhist Brixton (Idris Elba) prevzame nadzor nad zahrbtno biološko grožnjo, ki lahko za vedno spremeni človeštvo, obenem pa doseže odlično in neustrašno agentko MI6 Hattie Shaw (Vanessa Kirby), ki je po naključju Shaweva sestra. Kot zaprisežena sovražnika morata Hobbs in Shaw sodelovati skupaj, da bi nadvladala edinega človeka, ki bi lahko bil slabši od njiju.

Akcijski triler Hitri in drzni: Hobbs in Shaw odpira nova vrata v franšizi, saj se akcijski prizori odvijajo po vsem svetu: od Los Angelesa do Londona ter od strupenega Černobila do prelepe Samoe.

Kdo sta glavna lika?

Luke Hobbs je elitni agent Diplomatske varnostne službe (DSS). Kljub temu, da je zvest in ima strog moralni kodeks, bo storil vse, kar je potrebno, da bo rešil svet. V franšizo Hitri in drzni je vstopil v petem delu, ko je moral pred roko pravice privesti Doma Toretta (Vin Diesel) in Briana O’Connerja (Paul Walker). Hobbs je za vsako ceno pripravljen storiti, kar je prav. Ne zanimata ga denar ali moč, temveč prepričanje, da so slabi fantje (in slaba dekleta) škodljivi ter da je on zdravilo. V času sage se je zbližal z Domom in njegovo družino, prijateljstvo med njimi je bilo vedno močnejše. Dokler Dom med tajno operacijo v Berlinu (v Hitri in drzni 8) ni izdal Hobbsovega zaupanja in se je Hobbs znašel v zaporu, skupaj z nekdanjim možnim morilcem, ki ga je sam spravil za rešetke, Deckardom Shawem (Jason Statham). Kot predan oče svoji mladi hčerki Hobbs morda ne uboga pravil, kot jih je nekoč, vendar je še vedno prepričan, da bo ujel nepridiprave. In tudi jih.

Deckard Shaw je nekdanji pripadnik britanskih posebnih enot, ki je vstopil v franšizo Hitri in drzni ob koncu šestega dela in se vrnil v sedmi del leta 2015 maščevat sumljivo smrt svojega mlajšega brata. Za smrt je obtožil Doma (Vin Diesel) in njegovo ekipo, cel sedmi del pa jih skuša ujeti. Potem ko je v Tokiu ubil Hana (Sung Kang) in v Los Angelesu razstrelil Domovo družinsko hišo in načrtoval umor Hobbsa, ga slednji spravi za zapahe v skrito ustanovo, kamor strpajo le najhujše zločince. A kmalu njegova kazen postane milejša in nasprotnika se bosta končno le soočila.

In kakšen je njun odnos?

Hobbs uboga zakone, Shaw jih krši. Shaw je skušal umoriti Hobbsa, Hobbs ga je poslal v zapor. Na zunaj je videti, da sta si popolnoma različna in da nimata ničesar skupnega, sicer pa tudi drug drugega spoštujeta, čeprav tega ne bosta priznala. Četudi se ne marata in si ne zaupata, zaprisežena sovražnika v novem delu ne bosta imela druge izbire, kot da stisneta zobe in kot partnerja ustavita grožnjo, ki preti človeštvu.

Igrajo

Dwayne Johnson, Jason Statham, Idris Elba, Vanessa Kirby, Helen Mirren, Joe Anoa’i, Eiza Gonzalez, Eddie Marsan, Cliff Curtis in drugi

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj