Izganjalci duhov: Zapuščina

Ghostbusters: Afterlife

Jason Reitman, ZDA, 2020, 124 min, komedija

Mama in dva otroka pridejo v mestece, kjer se začnejo dogajati nenavadne stvari. Družina kmalu začne odkrivati skrivno dedkovo zapuščino ... Težko pričakovano nadaljevanje kultnih Izganjalcev duhov iz 80. let o štirih znanstvenikih, ki s posebno opremo lovijo duhove po New Yorku.

Težko pričakovano nadaljevanje kultnih filmov iz 80. let

Oboževalci legendarnih izganjalcev duhov so končno spet prišli na svoj račun, saj v kino prihaja nadaljevanje kultne znanstveno-fantastične franšize.

Naslednje poglavje prvotnih Izganjalcev nam prinašata režiser Jason Reitman in producent Ivan Reitman (režiser Izganjalcev iz let 1984 in 1989).

Film Izganjalci duhov: Zapuščina (Ghostbusters: Afterlife) se vrti okoli globoko zakopanih skrivnosti o preteklosti neke družine in malega mesteca. To je zgodba o materi samohranilki, ki pride z otrokoma v mestece, kjer se začnejo dogajati nenavadne stvari. Družina kmalu začne odkrivati lastne vezi s prvotnimi izganjalci duhov in skrivno zapuščino, ki jo je zapustil dedek.

Med glavnimi igralci novega filma so Carrie Coon v vlogi matere, Finn Wolfhard (serija Stranger Things) v vlogi njenega sina, Mckenna Grace v vlogi hčerke in Paul Rudd v vlogi učitelja. Številni oboževalci si seveda obetajo tudi povratek zvezd iz prvotnih Izganjalcev, Billa Murrayja v vlogi Petra Venkmana, Dana Aykroyda v vlogi Raymonda Stantza in Sigourney Weaver v vlogi Dane Barrett, zato del te ekipe lahko res vidimo tudi v novem delu kultne franšize, posnetem po scenariju Jasona Reitmana in Gila Kenana.

Zgodba

Ko se mati samohranilka in njena otroka priselijo v novo mestece, začnejo odkrivati nenavadno vez s prvotnimi izganjalci duhov in skrivno zapuščino, ki jo je zapustil dedek.

Igrajo

Paul Rudd, Finn Wolfhard, Mckenna Grace, Carrie Coon, Annie Potts in drugi

Zanimivosti

Izganjalci duhov (Ghostbusters) je ameriška fantastična komedija iz leta 1984 o štirih znanstvenikih, ki s posebno opremo lovijo duhove po New Yorku. To je bil najuspešnejši film leta (samo v ameriških kinematografih je zbral kar 239 milijonov dolarjev), leta 1989 pa mu je sledil drugi del. Danes že kultni Izganjalci duhov so se zapisali na številne sezname najzabavnejših in najboljših filmov 80. let prejšnjega stoletja.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj