Joker

Joker

Todd Phillips, ZDA, 2019, 122 min, kriminalni triler

Zgodba o enem najbolj znanih negativcev v stripovskem svetu, Batmanovem antagonistu. Vloga Jokerja je zaznamovala že Jacka Nicholsona in Heatha Ledgerja. 2 oskarja: za glavno moško vlogo (Joaquin Phoenix) in glasbo ter še devet nominacij, tudi za najboljši film, režijo in prirejeni scenarij.

Nadeni si nasmešek … Joaquin Phoenix je Joker.

Že pred izidom filma o najbolj znanem negativcu v stripovskem svetu se je začelo šušljati, da bo “novi” Joker, Joaquin Phoenix, nagrajen z oskarjem za vlogo, ki je zaznamovala že legendarnega Jacka Nicholsona in pokojnega Heatha Ledgerja. Poleg Joaquina bomo v filmu videli tudi z oskarjem nagrajenega Roberta De Nira, za režijo in produkcijo pa je poskrbel nominiranec za oskarja Todd Phillips, ustvarjalec trilogije Prekrokana noč (The Hangover).

“Počutim se edinstveno. Težko je opisati svet, v katerem sem se znašel”, je povedal Joaquin Phoenix. “Ustvarjamo nekaj najmočnejšega, kar ste kdaj videli.”

Warner Bros. studio je opisal film kot “raziskovanje človeka, ki ga je družba zavrgla; ni zgolj študija osebnosti, ampak tudi opomnik sodobnemu svetu.”

Joker je nikoli povedana zgodba o enem izmed najbolj znanih negativcev v stripovskem svetu. Joker je izmišljen lik, ki se pojavlja v DC stripih, ustvarili pa so ga Jerry Robinson, Bill Finger in Bob Kane. Prvič je je pojavil daljnega leta 1940 v stripu Batman #1. Skozi svoja stripovska pojavljanja je Joker prikazan kot zelo inteligenten kriminalec, njegova karakterizacija pa se je skozi različna obdobja zelo spreminjala.

Igrajo

Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Marc Maron, Brian Tyree Henry, Zazie Beetz, Shea Whigham in drugi

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj