Jumanji: Naslednja stopnja

Jumanji: The Next Level

Jake Kasdan, ZDA, 2019, 123 min, akcijska komična pustolovščina

Kar nekaj časa je minilo, odkar so Spencer, Fridge, Bethany in Martha zaigrali davno pozabljeno igro Jumanji. Ta jih je dobesedno posrkala vase, preživeli so najrazličnejše nevarnosti. Ko se eden izmed njih spet znajde v igri, ga gredo ostali rešit. A igra je medtem postala še težja in nevarnejša …
Jumanji: Naslednja stopnja
Jumanji: Naslednja stopnja
Jumanji: Naslednja stopnja
Jumanji: Naslednja stopnja

Igra je postala resnično nevarna

Igra bo to zimo vrnila udarec

Že slišite bobne? Jumanji vas poziva, da zaigrate najboljšo, a hkrati najnevarnejšo igro na svetu.

To zimo je vse, kar je v Jumanjiju lahko šlo po zlu, tudi res šlo po zlu. Igra se je pokvarila, napačni igralci so se znašli v napačnih pustolovščinah, izzivi še nikoli niso bili tako nevarni, in zdaj kaže, da igre ne bodo mogli vsi uspešno končati in tako tudi preživeti. Ste pripravljeni zaigrati najnevarnejšo igro na svetu?

Po premieri in turneji v Parizu, Berlinu in Londonu ter spektakularni premieri v Los Angelesu je film, ki je navdušil različne generacije, končno prišel tudi do nas. Močno se primite, saj vam je Jumanji tokrat pripravil vratolomno potovanje po očarljivo nevarnem svetu, kjer vas bo ponesel na novo nevarno stopnjo zabave. Ste pripravljeni zaigrati najnevarnejšo igro na svetu?

Pozabite vse, kar ste mislili, da veste o najnevarnejši igri na svetu, saj bo Jumanji to zimo silovito vrnil udarec. V njegovem svetu so se razmere tokrat hudo zapletle. Pojavila so se nova pravila in začela se je povsem nova igra, polna novih nevarnosti, ampak s prav tako navdihujočo zabavo kot doslej.

Že tako zapletene okoliščine bo dodatno otežila menjava avatarjev, pa tudi odkritje novih likov in s tem seveda novih igralcev. Zamenjava avatarjev v novem Jumanjiju je za nekatere izjemna izboljšava, za druge pa je prava nočna mora; ampak občinstvu zagotavlja zabavo brez primere.

Zgodba

Kar nekaj časa je minilo, odkar so junaki, takrat še običajni srednješolci – računalniški mojster Spencer, športnik Fridge, priljubljena Bethany in sramežljiva Martha –, zaigrali davno pozabljeno igro Jumanji. Igra jih je takrat dobesedno posrkala vase in morali so jo dokončati v telesih svojih avatarjev ter preživeti najrazličnejše izzive in resnične smrtne nevarnosti, zato so komaj čakali, da pustijo igro zakopano daleč v preteklosti. Pa jim je uspelo?

Ko se eden od njih ponovno znajde v igri, preostali odidejo za njim, da bi ga rešili. Toda igra se je medtem očitno spremenila, kot se je tudi ekipa, ki se je znašla v njej. Avatarji so drugačni, vpleteni so novi liki, igra sama pa je še težja in nevarnejša kot prej. Prejšnjikrat so vsi uspešno dokončali igro. Bo tudi tokrat tako?

Tudi v tem Jumanjiju nas bodo v glavnih vlogah zabavali Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart, Karen Gillan in Nick Jonas, med novimi člani igralske zasedbe pa gre vsekakor izpostaviti Dannyja DeVita in Dannyja Gloverja, ki bosta v skladu z naslovom filma povzdignila humor na novo raven.

Jumanji: Naslednja stopnja je neposredno nadaljevanje filma Jumanji: Dobrodošli v džungli, ki je pred dvema letoma izropal kino blagajne (v Sloveniji si ga je ogledalo skoraj 40.000 gledalk in gledalcev). Poudariti je treba tudi, da je prvi film iz leta 2017 postal film z rekordnim izkupičkom v ZDA za studio Sony Pictures ter tako podrl dotedanji rekord filma Spider-Man iz leta 2002. Ne samo to; Jumanji je prekosil vse dotedanje Spider-Manove filme, pa tudi uspešnice, kot so Skyfall, Možje v črnem in Izganjalci duhov. Na svetovni ravni je film nabral kar 950 milijonov dolarjev. Nadaljevanje ima zato upravičeno novo raven pričakovanj.

Igrajo

Karen Gillan, Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart, Nick Jonas, Danny DeVito, Danny Glover

Takoj velika blagajniška uspešnica

60,1 milijona izkupička samo po ameriški premieri filma Jumanji: Naslednja stopnja je rekord za studio Sony Pictures v decembru, hkrati pa tudi 13. najboljša decembrska premiera doslej.

To je torej celo večji uspeh od prejšnjega filma, ki je pred dvema letoma v prvem vikendu v ZDA iztržil 52,7 milijona dolarjev; končni izkupiček pa je bil kar 404 milijone dolarjev. Na svetovni ravni je pustolovski spektakel iz leta 2017 zbral skoraj milijardo dolarjev.

Mednarodni izid Naslednje stopnje je prav tako pohvalen, saj je film že zdaj v ZDA nabral kar 152,5 milijona dolarjev, skupni dosedanji svetovni blagajniški izkupiček pa je osupljivih 212,6 milijona dolarjev.

Tudi Slovenija je del zgodbe o Jumanjijevem uspehu, saj si je novi film doslej ogledalo skoraj 7.000 gledalk in gledalcev, s tem pa je Naslednja stopnja trdno zasedla zavidljivo prvo mesto v slovenskih kinodvoranah v svojem otvoritvenem tednu.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj